Vlădescu: Din martie vom aduce veniturile bugetare la nivelul programat

Veniturile bugetare de pe primele două luni s-au păstrat uşor sub nivelul programat, a declarat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, apreciind că, din această lună, încasările vor atinge pragul propus.

18 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Din martie vom aduce veniturile bugetare la nivelul programat

Vlădescu: Din martie vom aduce veniturile bugetare la nivelul programat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pe primele două luni suntem foarte aproape de program. Începând din martie, mai ales cu măsurile din zona evaziunii fiscale, vom reveni cu veniturile la nivelul programat", a spus, într-o conferinţă, Vlădescu.

La 31 ianuarie, bugetul general consolidat înregistra un excedent extrem de redus, de 0,003% din PIB, sau 15,3 milioane lei, la venituri de 14,034 miliarde de lei şi cheltuieli de 14,019 miliarde de lei. Veniturile obţinute în prima lună a anului reprezintă 2,6% din Produsul Intern Brut.

Ţinta pentru deficitul bugetului general consolidat convenită de Guvern cu FMI pentru acest an este de 31,9 miliarde lei. Pentru primul trimestru ţinta a fost stabilită la 8,25 miliarde lei.

Bugetul pentru 2010 prevede o ţintă de deficit bugetar de 5,9% din PIB.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. Printre criteriile impuse României pentru virarea tranşelor de bani de la instituţiile financiare internaţionale se numără şi îndeplinirea anumitor ţinte pentru deficitul bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici