COMENTARIU Lelia Munteanu: Premierul Israelului, preocupat de noile focare de Covid-19

1124 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Premierul Israelului, preocupat de noile focare de Covid-19

COMENTARIU Lelia Munteanu: Premierul Israelului, preocupat de noile focare de Covid-19

Aproximativ jumătate dintre noii pozitivi sunt vaccinaţi. Câţiva au avut simptome uşoare, ceilalţi - deloc. Între pozitivii vaccinaţi, un număr redus i-a contaminat şi pe alţii.

Pfizer susţine că vaccinul are o eficacitate de 95 la sută în prevenirea îmbolnăvirii grave, care duce la internare. Însă în faţa tulpinii delta (indiană) eficacitatea vaccinului scade la 88 la sută.

Ieri, controale la 4.000 de carantinaţi la domiciliu. Cei care n-au fost găsiţi acasă au fost amendaţi cu 5.000 de shekeli (echivalentul a 1290 euro), părinţii plătind şi pentru copiii care nu s-au conformat regulilor. 

Dacă în această săptămână media cazurilor pozitive va fi peste 100, Israelul va reveni la purtarea măştilor în interior. (Deocamdată sunt obligatorii doar pe aeroport şi în spitale).

Primarul din Bat Yam (oraş în districtul Tel Aviv) a impus deja obligativitatea purtării măştii în toate unităţile de învăţământ din oraş.

Conform statisticilor oficiale, populaţia Israelului e vaccinată în proporţie de 65 la sută (cu ambele doze), dintre care 95 la sută persoane de peste 65 de ani. Restul de 35 la sută sunt în majoritate copii de şcoală (doar o mică parte antivaccinişti adulţi).

Pentru că, de data aceasta, virusul a izbucnit în două şcoli şi circulă preponderant printre şcolari ("sursa" a intrat în ţară prin aeroport), profesorul Eran Segal de la Institutul Weizmann a apărut la ştiri  recomandând călduros vaccinarea copiilor.

Marţi, premierul Nafatli Bennett a făcut o vizită de lucru la aeroport (foto) - zonă încă vulnerabilă în gestionarea răspândirii Covidului.

La finalul vizitei, Bennett a decis reînfiinţarea Comitetului Corona, suplimentarea punctelor de testare de la 30 la 70, suplimentarea cu 200 a poliţiştilor puşi să verifice respectarea normelor sanitare. A decis, de asemenea, ca zborurile în orice direcţie să nu fie interzise, dar să se analizeze oportunitatea aplicării unor amenzi celor care vor pleca în ţări aflate sub cod roşu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici