COMENTARIU Lelia MUNTEANU - Ritmul guvernării

Unde să mă ascund, m-am întrebat. În confucianism, ca să nu mă găsească nimeni. Opera lui Confucius e vastă. Unde anume să mă pitesc? În "Memorialul muzicii".

667 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia MUNTEANU - Ritmul guvernării

 "Armoniile care se acordează formează muzica. Muzica naşte armonie. (...) Cei care cunosc sunetele dar nu cunosc armonia sunt patrupede şi păsări. Cei care cunosc armonia dar nu cunosc muzica sunt oameni vulgari. Doar seniorii pot cunoaşte muzica. (...) Trebuie să studiezi muzica pentru a cunoaşte regulile de guvernare. (...) Muzica uneşte, politeţea separă. Ceea ce este unit se iubeşte reciproc. Ceea ce este separate se respect reciproc. Muzica excesivă provoacă rebeliune. Excesul de politeţe aduce înstrăinarea. (...) Muzica este singura care nu poate fi înşelătoare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici