COMENTARIU Sorin Avram: Teodorovici şeful Guvernului, Ciolacu şeful Camerei Deputaţilor, Piaţa Victoriei ocupată

Alegerile sunt câştigate la limită de PNL, dar preşedintele României, Viorica Dăncilă, stabileşte că noua majoritatea parlamentară va fi formată din PSD, AUR şi minorităţile naţionale, şi hotărăşte ca premierul să fie desemnat de partidul care a ieşit pe locul II, adică de partidul ei de suflet, PSD.

20564 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Teodorovici şeful Guvernului, Ciolacu şeful Camerei Deputaţilor, Piaţa Victoriei ocupată

COMENTARIU Sorin Avram: Teodorovici şeful Guvernului, Ciolacu şeful Camerei Deputaţilor, Piaţa Victoriei ocupată

După negocieri dure, PSD şi AUR îşi împart funcţiile de conducere de la Camera Deputaţilor şi Senat. Noaptea, ca hoţii, pesediştii şi auriştii îl aleg pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în fruntea Camerei Deputaţilor.

Prima măsură care urmează să fie luată de AUR, dacă va primi portofoliul Justiţiei, este aceea de a desfiinţa Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, în ciuda avizelor negative primite de la diferite foruri.

Pesedista Gabriela Vrînceanu Firea spune că primarul AUR al Capitalei nu i-a răspuns la telefon de o lună de zile şi de aceea nu mai poate accepta funcţia de viceprimar al Bucureştilor. Fiind liberă de sarcini, doamna Firea va accepta o funcţie de ministru, poate cea de ministru al Dezvoltării.

După toate acestea, preşedintele României, Viorica Dăncilă, cheamă partidele la negocieri, pentru desemnarea noului premier. La mişto, evident, din moment ce funcţiile au fost, deja, împărţite cu binecuvântarea Vioricăi Dăncilă, iar noul premier va fi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici.

Acesta fiind enunţul, să se calculeze câte articole negative la adresa puterii politice din Români ar fi apărut în presa internaţională, cât de tare s-ar fi încins reţelele de socializare, câte manifestaţii de protest ar fi organizat PNL şi USR, câte telefoane ar fi primit Bucureştiul de la Washington, Berlin şi Bruxelles, câte comunicate de apărarea a democraţiei ar fi transmis ambasadele occidentale şi în cât timp ar fi fost ocupate Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii şi toate pieţele din ţară, inclusiv cele acoperite, care la un moment dat au fost închise pentru a se stopa răspândirea coronavirusului.



 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici