COMENTARIU Sorina Matei: Dl. Orban, de la soviet: „Noi muncim, nu gândim!”

  • Virusul se ia dacă stai la 2 metri la terasă după 23.00. Virusul nu se mai ia dacă foloseşti aceeaşi ştampilă, aceeaşi cabină, dacă te duci buluc, chiar cu poporul la vot, doar pentru că vrea dl. Orban insistent să schimbe majorităţi pentru consolidarea puterii
  • Virusul, în concepţia dl. Orban, acţionează fix ca în cazul „Ciumei Roşii”. Dacă treci de la PSD la PNL, brusc, nu mai ai „Ciumă”. Dacă rămâi, eşti „ciumat” pe viaţă
  • În caz că verifici constituţional dacă sunt respectate drepturile şi libertăţile românilor prin legea izolării şi carantinării, eşti „împotriva vieţii şi sănătăţii românilor”. Dacă nu verifici, nu mai eşti atacat de Putere
  • Cum poate Cristi Puiu să deschidă gura împotriva autorităţii? „Cine nu este cu noi, este împotriva noastră”.
5198 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorina Matei: Dl. Orban, de la soviet: „Noi muncim, nu gândim!”

Mediafax FOTO

Dacă eşti cetăţean neinfectat, pandemia este foarte periculoasă. N-ai voie să stai la terasă după 23.00, trebuie să porţi mască pentru că altfel iei amendă, ai tot felul de obligaţii impuse de statul pe care îl plăteşti.

Drepturi şi libertăţi? Nu prea mai ai. Din ce în ce mai mult. Că sunt reduse. Pe motiv de pandemie. Dacă cumva te-ai infectat, în societatea democratică ne-dicriminatorie, eşti paria, statul, tot pe banii tăi, declanşează un calvar împotriva ta, te trezeşti practic singur, pe barba ta, într-un adevărat chin, trebuie să te salvezi pe cont propriu.

La DSP, n-are sens să suni că ori nu-ţi răspunde nimeni, ori te complică fantastic. În România, lucrurile merg atât de bine, încât acum şi DSP este sub pulpană militară. În plină pandemie, doar Guvernul României a fost în stare să scoată Armata pe tancuri numai ca să cânte degeaba „Deşteaptă-te române” pe străzi.

Dacă n-ai nicio meserie, eşti politician şi vrei să faci alegeri ca să schimbi majorităţi în Parlament doar ca să dobândeşti cât mai multă putere şi control total, staţi liniştiţi pe scaune că nu mai este nicio problemă cu pandemia. Nu poţi să stai la 2 metri la terasă după 23.00, dar poţi să te duci buluc, chiar cu poporul la vot.

Trebuie să-l votezi pe politician, să-i dai putere din nou, mai multă dacă se poate, să-l faci demnitar, să-i dai privilegii, pe banii şi traiul  tău. Oricum, tragerea la răspundere în timpul mandatului de către electoratul votant nu prea funcţionează în România, politicianul ştie asta, şi odată ce se vede cu sacii tăi de voturi în căruţă, în următorii 4-5 ani nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i mai miroase. Pe scurt, nici nu-l mai vezi, nici nu mai trece pe acolo, nici nu-şi mai asumă nicio responsabilitate, că el ştie că aşa merge. Că el, politicianul, cunoaşte foarte bine că aşa funcţionează lucrurile în ţara lui.  

Cazurile scad, aşa cum spune dl. Orban astăzi, alegerile pe care şi le dorea chiar anticipate, de când ignora intenţionat şi pentru interesul său politicianist pandemia, se pot organiza şi acum fără nicio problemă.

„Odată cu adoptarea regulilor de desfăşurare a campaniei şi organizare a votului care să reducă la maxim răspândirea, nu există niciun fel de problemă în desfăşurarea scrutinului”, susţine astăzi dl. Orban. La o adică, doar ca să nu mai fie lumea-ngrijorată, cazurile pot scădea repejor şi din pix în campanie, doar ca să fie bine pentru tine, să ai drive să te duci, să te simţi mai confortabil. Şi, deci, să fie mai bine pentru ei.

Dacă se ia virusul în caz că stai după ora 23.00 la terasă, normal că nu se ia acelaşi virus dacă foloseşti aceeaşi stampilă şi intri în aceleaşi cabine de votare. Într-un caz se pune, în altul nu. Ce tot n-aţi înţeles?

Virusul, în concepţia dl. Orban, acţionează fix ca în cazul „Ciumei Roşii”. Dacă PNL ia primari de la PSD, şi ia cu toptanul, nu se mai pune că respectivii primari sunt de la „Ciuma Roşie”. Le dispar brusc şi bubele din cap. Dacă rămân la PSD şi nu vor să trecă la PNL, primarii- baza, forţa electorală a oricărui partid- sunt „Ciuma Roşie”, hoţi, tâlhari, infractori deja condamnaţi, jefuitori de comunităţi, de sate şi oraşe. Ca la virus: „ciuma” la propaganda guvernamentală nu se pune decât dacă nu îi este de folos puterii. În speţă, PNL.

La fel şi Legea 136/2020, care impune izolarea şi carantinarea. Legea, în conceptul dl. Orban, nu are voie să fie atacată la Curtea Constituţională de Avocatul Poporului, să i se facă un control de constituţionalitate.

Zice dl. Orban că un control perfect legal de constituţionalitate pe nişte prevederi reprezintă „un atac împotriva drepturilor fundamentale ale României”, „un atac împotriva unei legi fudamentale”, susţine că „Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul”, „că nu îi pasă de viaţa şi sănătatea românilor”, că Avocatul acţionează „împotriva vieţii şi sănătăţii românilor”.

Cum Avocatul Poporului este totuşi al Poporului şi nu al dl. Orban personal, bineînţeles că ombudsmanul democratic are tot dreptul şi puterea legale şi instituţionale să ceară Curţii Constituţionale să-i spună dacă prevederile unei legi sunt constituţionale sau nu. Ba, mai mult, acest lucru trebuia să fie făcut demult, Puterea evitând până acum un control de constituţionalitate pe respectiva lege, tocmai din cauza pontenţialelor încălcări de drepturi.

Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic- nu este nici lege fundamentală, aşa cum susţine dl. Orban, şi este contestată tocmai pentru a se vedea dacă mai multe prevederi ale ei referitoare la izolare şi detaşare respectă drepturile şi libertătile fundamentale ale românilor.

Dar „cine nu este cu noi, este împotriva noastră”. Dl. Orban îşi cunoaşte perfect propaganda şi electoratul.

Mărturiile vremurilor arată că Iosif Vissarionovici Stalin era un escroc în tinereţe, că a jucat un rol mai degrabă minor în Revoluţia Rusă, iar după ce a ajuns la putere, şi-a înfrumuseţat atât de tare profilul în istoria partidului încât a devenit un conducător politic forte de stat sovietic, a bazat societatea sovietică numai pe muncitorime şi tărănime- „poporul lui”, şi şi-a consolidat pe deplin autoritatea prin Marea Epurare.

Cum poate să zică ceva de bun simţ Cristi Puiu, cum poate Puiu să se revolte faţă de tonul autorităţii, cum poate Cristiu Puiu să aibă curajul să spună că puterea politică în România tratează cetăţeanul român ca pe o vită, să vorbească Puiu de amendarea prin vot a politicianului de la putere, cum poate să zică de indisciplinaţii din 1989 care au spus nu dictaturii?

„Moarte intelectualului”, a urlat imediat propaganda guvernamentală sub diferite forme, punându-l la colţ, jignindu-l, aruncând cu pietre şi anuntând că-i boicotează operele. „Mugetul de cavernă al bolşevismului primar care înlătură pericolul deviaţionismului burghez”, cum îl descria dl. Hurezeanu, iar s-a auzit în Româna, în weekendul din august 2020. „Moarte intelectualilor”, strigau acum 30 de ani, în Bucureşti, şi minerii.

Pe noi n-are voie să ne contrazică nimeni. Nimeni n-are voie nici măcar să îndrăznească să ni se opună, nici prin vorbă, nici prin faptă, nici prin port, pare să fie sloganul liberal al dl. Orban. Pentru că noi, ca-n soviet, ca ortacii lui Cozma de la Bucureşti- „Noi muncim, nu gândim!”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici