Ion Cristoiu, despre operaţiunea „Ciumaţii Europei”: Campania de manipulare este foarte bine făcută. Începe să prindă

  • Ion Cristoiu: Imaginea aceasta, care, sigur, blochează multe plecări ale românilor în străinătate, este creată, alimentată prin manipulări mai mult sau mai puţin subtile chiar de către regimul Klaus Iohannis
  • Ion Cristoiu: Această manipulare are un cost electoral minim, dar oferă avantaj electoral- creşte numărul de infectări de vină e PSD, deci nu mai votaţi PSD. Pentru că PSD neagă coronavirusul, negând coronavirusul are sute de morţi pe conştiinţă
  • Ion Cristoiu: Mai mult ca sigur că au sondaje care spun că sunt mulţi români speriaţi de bomba coronavirus şi că această manipulare ţine la aceştia pentru că sunt antipesedişti, sunt speriaţi
14133 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre operaţiunea „Ciumaţii Europei”: Campania de manipulare este foarte bine făcută. Începe să prindă

Ion Cristoiu, despre operaţiunea „Ciumaţii Europei”: Campania de manipulare este foarte bine făcută. Începe să prindă

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că prezentarea României ca un focar de coronavirus, prin preluarea unor articole din presa străină, nu are ca scop descurajarea românilor de a-şi petrece vacanţele în străinătate, ci de a împiedica un vot pro PSD, prin asimilarea acestuia cu forţele care neagă existenţa coronavirusului.

Ion Cristoiu spune că apariţia articolelor pe tema România - focar de COVID- face parte dintr-o campanie de manipulare a regimului Iohannis, alături de fotografia cu şirul de ambulante SMURD la Institutul Matei Balş şi analiza ce prognoza milionul de infectări cu coronavirus în septembrie.

“Nu cred că acesta este scopul acestei manipulări pentru că imaginea aceasta, care, sigur, blochează multe plecări ale românilor în străinătate, este creată, alimentată prin manipulări mai mult sau mai puţin subtile chiar de către puternicii zilei, de către regimul Klaus Iohannis. Problema care se pune: care e folosul puterii pentru că, teoretic, ar fi împotriva interesului electoral ale PNL şi ale lui Klaus Iohanis deoarece, vezi Doamne, românii s-ar supăra pentru că nu pot să meargă în străinătate. Românii care vor să mai meargă în străinătate sunt mult mai puţini. Manipularea că noi suntem ciumaţii Europei, spusă de Nelu Tătaru, e suspectă. Normal ar fi ca un om din Guvern şi  ministrul Sănătăţii să spună <nu e, domne, chiar aşa imaginea>. El vine şi spune: Suntem ciumaţii europei. Prima propoziţie. A doua. De ce suntem ciumaţii Europei deoarece a crescut numărul de îmbolnăviri. De ce a crescut numărul de îmbolnăviri? Deoarece, şi aici urmează corul total – Raed Arafat, Rafila, miniştrii, Klaus Iohannis – pentru că populaţia nu respectă normele. De ce nu respectă normele? Iar urmează corul, în frunte cu Klaus Iohannis, pentru că există forţe pe plan intern care neagă existenţa virusului. Cine întruchipează aceaste forţe? PSD”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că în cazul unei astfel de maniipulări costul electoral e minim, iar avantajul electoral, mai mare. “Deci este limpede că, de fapt, s-au pus în balanţă costul electoral al supărării românilor că au probleme cu mersul în străinătate, dar ăia sunt foarte puţini şi sunt tot din clientela politică a lor. Aţi văzut şi la cazul Murad. Era supărat că nu se dă drumul la restaurante, dar iată că hotelul lui este inaugurat în prezenţa unor membri ai puterii, cu premierul. Şi de aceea reprezentantul HORECA nu a mai făcut nicio gălăgie şi probabil că şi alţii nu mai fac gălăgie. Avem pe de o parte asta, care are un cost electoral minim, şi celălalt avantaj electoral- creşte numărul de infectări de vină este PSD, deci nu mai votaţi PSD. Pentru că PSD neagă coronavirusul, negând coronavirusul românii ascultă de PSD şi în consecinţă PSD are sute de morţi pe conştiinţă”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că această campanie de manipulare a început să prindă deoarece artizanii săi au sondaje la dispoziţie care le arată că mulţi români sunt speriaţi de bomba coronavirus.

“<Suntem ciumaţi din cauza PSD> începe să prindă. Campania de manipulare este foarte bine făcută. Apare Andreea Esca, brusc s-a îmbolnăvit, nu ni se spune când s-a îmbolnăvit, cât a stat în spital, ce tratament a făcut, când s-a externat. Nu spun, poate că a fost bolnavă, dar din punct de vedere al preciziei gazetăreşti noi nu avem niciun capăt de aţă ca să verificăm. Neexistând date exacte ca să verificăm deci pot să presupun că e, potrivit manipulării din ultima vreme, jumătate adevăr, jumătate minciună, se combină şi la un moment dat miniciuna devine şi ea adevăr. Probabil că au sondaje, mai mult ca sigur, care spun că sunt mulţi români speriaţi de bomba coronavirus şi că această manipulare ţine la aceştia pentru că sunt antipesedişti, că sunt speriaţi şi nu întâmplător cei mai speriaţi sunt tinerii, useriştii, că vor să trăiască mult. E clar că electoratul căruia i se adresează Klaus Iohannis este un electorat-ţintă care se teme. Dacă sondajele le-ar spune că această campanie este ineficientă, mai mult ca sigur că nu ar mai face-o. Înseamnă că are eficienţă, inclusiv cum am spus, suntem ciumaţii Europei, declară Nelu Tătaru deoarece PSD şi alţi negaţionişti îndeamnă populaţia să nu respecte regulile pentru că nu e niciun pericol, deci nu mai votaţi PSD, votaţi PNL”, a mai spus publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici