Ion Cristoiu: Hopa! Klaus Iohannis ne anunţă în premieră că Banii de la Bruxelles sunt condiţionaţi de reforme de austeritate

  • Ion Cristoiu: De ce a susţinut Klaus Iohannis Declaraţia la ora 13 şi nu după asfinţitul soarelui? Răspunsul ni-l dă calendarul. Nu calendarul Maia, ci calendarul gregorian, după care se ţin la noi posturile şi alegerile generale. 28 mai 2021 a căzut într-o vineri. Şi vinerea e ziua în care ohannis rupe uşa de la birou pentru a da fuga în weekend.
  • Ion Cristoiu: Pînă vineri, 28 mai 2021, pentru Klaus Iohannis PNRR însemna doar fericirea românilor de a cheltui 30 de miliarde de euro. Vineri, 28 mai 2021, plăcerii de a cheltui i s-au adăugat suferinţa Reformelor. Klaus Iohannis a vorbit în premieră de reformele pe care trebuie să le facă România în schimbul banilor.
  • Ion Cristoiu: PNRR va deveni astfel un al doilea MCV. Şi ştiţi care-i nenorocirea? Că odată acceptat PNRR de către Bruxelles România va fi monitorizată dacă îndeplineşte angajamentele de îngheţare a pensiilor, de îngheţare a salariilor şi de creştere a taxelor.
15016 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Hopa! Klaus Iohannis ne anunţă în premieră că Banii de la Bruxelles sunt condiţionaţi de reforme de austeritate

Ion Cristoiu: Hopa! Klaus Iohannis ne anunţă în premieră că Banii de la Bruxelles sunt condiţionaţi de reforme de austeritate

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a vorbit vineri în premieră despre reformele pe care trebuie să le facă România în schimbul banilor de la UE pentru că PNRR, care conţine măsuri nepopulare, nu va mai putea fi ţinut secret după depunerea lui la Bruxelles şi trebuia prezentat într-o formulă sclipitoare.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Vineri, 28 mai 2021, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut de la Cotroceni o Declaraţie de presă. De regulă, declaraţiile şi conferinţele de presă se ţin după asfinţitul soarelui. Dacă ar trăi, Eugen Barbu ar sări de la locul lui pentru a spune:

 După apusul soarelui se ţin conferinţe de presă şi se bea.

 Se bea, scria undeva marele prozator, deoarece după ce te faci criţă, te duci la culcare. Conferinţele de presă – spun analiştii – se ţin după asfinţitul soarelui, pentru că abia atunci începe ceea ce televiziunile numesc Prime time-ul. Eu spun că se ţin după asfinţitul soarelui, deoarece, asemenea băutului, după ce ţii conferinţa să poţi merge la culcare pentru a putea visa ochii galeşi ai fătucelor atîrnătoare de microfon.

De ce a susţinut Klaus Iohannis Declaraţia la ora 13 şi nu după asfinţitul soarelui?

Răspunsul ni-l dă calendarul. Nu calendarul Maia, ci calendarul gregorian, după care se ţin la noi posturile şi alegerile generale.

28 mai 2021 a căzut într-o vineri.

Şi vinerea e ziua în care Klaus Iohannis rupe uşa de la birou pentru a da fuga în weekend. De ce n-a aşteptat pînă luni după asfinţitul soarelui, timp pentru care n-ar fi avut nici o problemă, deoarece pînă pe la prînz, cînd vine ora mesei servite de Lucian Pahonţu, şeful SPP, ajungea la Cotroceni de la Sibiu.

Faţă de întrebarea de ce vineri la 13, cea despre ziua de luni îşi găseşte mai greu răspunsul. Pentru aceasta, se cere să-l vezi pe Klaus Iohannis dînd din mîini, mecanic, potrivit indicaţiilor de regie de pe prompter (la el gesturile nu vin din suflet ci din cheiţă, ca la o păpuşă de tablă) şi să-l auzi avansînd un lung şir de bla-bla-uri despre Cum vor schimba banii primiţi prin PNRR faţa României. Unii dintre noi, mai în vîrstă, care l-am apucat pe Nicolae Ceauşescu ţinînd Raportul la Congresul XIV din noiembrie 1989 n-am avut nevoie să-l ascultăm pe Klaus Iohannis înfăţişînd românilor Tabloul României post Pandemie. Un tablou ce poate fi rezumat la versurile:

Viitor de aur / Ţara noastră are / Şi-i prevăd prin secole a ei înălţare.

Nu numai cei în vîrstă, care l-au apucat pe Nicolae Ceauşescu, puteau să nu-l asculte pe Klaus Iohannis schiţînd tabloul Viitorul luminos al Patriei. Şi tinerii puteau face acest lucru, fără să piardă nimic. Tabloul unei Românii care înfloreşte prin conectarea la ţeava cu bani de la Bruxelles aşa cum un balon se umflă şi se colorează prin conectarea la o gură care suflă vajnic. Din iulie anul trecut de cînd ne-a anunţat că, urmare a nedormirii sale de două nopţi şi două zile, România a obţinut pe de-a moaca 80 de miliarde de euro, Klaus Iohannis n-a încetat să viseze public, cu glas tare, la ce vor face şi vor drege românii cu aceşti bani. S-a întrerupt din visarea cu ochii deschişi despre folosirea banilor doar înaintea alegerilor parlamentare, cînd tot aşa, ne-a vorbit de o Românie post ceva (atunci era post alegeri şi nu post pandemie) care va fi alta, de nerecunoscut peste noapte, cînd PNL va cîştiga alegerile. PNL n-a cîştigat alegerile şi, aşadar, România post electorală a rămas neschimbată. Acum Klaus Iohannis e sigur că vor veni banii şi astfel îşi permite să reia visarea cu ochii deschişi.

De ce vineri la 13 şi nu luni, spre seară?

În demult obositul discurs despre cum vor rezolva banii de la Bruxelles ce n-a rezolvat România de la Carol I încoace, a apărut vineri, 28 mai 2021, un element nou:

Reformele.

Pînă vineri, 28 mai 2021, pentru Klaus Iohannis PNRR însemna doar fericirea românilor de a cheltui 30 de miliarde de euro.

 Vineri, 28 mai 2021, plăcerii de a cheltui i s-au adăugat suferinţa Reformelor.

Klaus Iohannis a vorbit în premieră de reformele pe care trebuie să le facă România în schimbul banilor. În comentariul de ieri am arătat că reformele pe care românii vor avea nefericirea să le îndure împreună cu fericirea de a trăi în ţara post Pandemie visată de Klaus Iohannis sînt îngheţarea pensiilor, reforma administraţiei cu îngheţarea salariilor, creşterea taxelor.

Aceste reforme sînt angajate de Guvernul României prin PNRR. O dată aprobat PNRR de către Bruxelles, reformele de austeritate violentă vor fi obligatorii pentru România. Şchioapătă Guvernul în aplicarea uneia dintre ele? Toţi banii pentru PNRR sînt tăiaţi!

PNRR va deveni astfel un al doilea MCV.

Şi ştiţi care-i nenorocirea?

Că odată acceptat PNRR de către Bruxelles România va fi monitorizată dacă îndeplineşte angajamentele de îngheţare a pensiilor, de îngheţare a salariilor şi de creştere a taxelor. Ca şi în cazul MCV nu va avea importanţă ce guvern e la Victoriei. Angajamentele de austeritate severă vor trebui respectate şi de Guvernele PSD.

Că aceste reforme vor fi incluse în PNRR Klaus Iohannis ştia de multă vreme. Ştiau şi guvernanţii. Numai că toţi le-au ascuns pentru a putea întreţine euforia tembelă a unor bani veniţi fără nici o condiţie.

Pînă luni, 31 mai 2021, PNRR trebuie depus la Bruxelles.

Aşadar, cel tîrziu luni, PNRR nu va mai putea fi ţinut secret. Dat publicităţii, Documentul va dezvălui reformele dure pe care trebuie să le facă România.

Klaus Iohannis ştie că pînă luni vor fi date în vileag reformele.

Şi a ieşit vineri, la ora 13, pentru a vorbi despre reforme învelindu-le în staniolul sclipitor al României post pandemice.”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici