COMENTARIU Lelia Munteanu: „O restricţie pe care populaţia nu o poate îndeplini e nulă"

Încăierări cu poliţia şi sute de amenzi aseară la protestele anti-Bibi din Tel Aviv. Printre protestatari - Yuval Diskin, fostul şef al Shin Bet, omologul aproximativ al SRI-ului românesc (2005-2011).

2981 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: „O restricţie pe care populaţia nu o poate îndeplini e nulă"

Sursa FOTO: therabbiisin.files.wordpress.com

Refuzul premierului Netanyahu de a permite redeschiderea micilor afaceri care nu lucrează cu publicul a adus oamenii la diperare. Toate asociaţiile acestora au declarat că, orice s-ar întâmpla, îşi deschid prăvăliile, argumentând cu un citat din Hazal („Înţelepţi" – cei care au asigurat conducerea poporului evreu după distrugerea Templului, sublinind puterea temporală cu puterea lor spirituală):  „O restricţie pe care populaţia nu o poate îndeplini e nulă".

Israelul nu are Buget din 2019. Titrând "Netanyahu şi ultraortodocşţii au luat ostatecă economia", Zvi Zerahia analizează situaţia în ediţia de astăzi a „Calcalist" (The Economistul israelian): deficitul bugetar pe 2019 a fost de 397 miliarde de shekeli (un shekel echivalează cu 0,25 euro, n.m.). În 2020, deficitul a crescut la 412 miliarde. În 2021, dacă se va merge tot pe Bugetul <tras> din 2018, deficitul va ajunge la 430 miliarde de shekeli. Tergiversarea aprobării Bugetului îi dă posibilitatea lui Netanyahu să jongleze cu decizia referitoare la alegeri anticipate şi favorizează interesele ultraortodocşilor, care au obţinut beneficii bugetate excelente în 2018 şi au tot interesul să le menţină <automat>, fără luptă".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici