România, dormi liniştită! Te anunţă alţii dacă o să păţeşti ceva

  • La ora aceasta, cea mai discutată ştire în presa internaţională e legată de posibila invazie rusească în Ucraina, pe baza declaraţiilor făcute de Joe Biden într-o conferinţă de presă la Casa Albă.
  • Până aici totul pare limpede, ştim cine ce spune, cine ce intenţionează să facă şi ce reacţii sunt aşteptate pe plan internaţional.
26210 afișări
Imaginea articolului România, dormi liniştită! Te anunţă alţii dacă o să păţeşti ceva

Extrem de aproape de Ucraina, România a aflat că e posibil să se întâmple ceva de la preşedintele Franţei. Nicio vorbă de la preşedintele Iohannis, nici o clarificare de la generalul Ciucă, şeful Guvernului. Câteva ore mai târziu, lumea virtuală se încingea într-o discuţie legată de ceea ce ar trebui să facem. Experţii în orice s-au aşezat la masa cu atât de multe locuri a dezbaterilor despre orice, dar fără date exacte şi cu argumente subţiri şi ca o primă concluzie din această agora hrănită exclusiv cu posibilităţi utopice şi mai niciodată cu fapte a ieşit necesitatea reactivării serviciului militar obliatoriu. Nicio vorbă însă, cum punctează Florin Jipa la Monitorul Apărării despre faptul că am rămas doar cu jumătate dintre cazărmile pe care le aveam în anii 90, că tehnica militară ori e foarte veche, ori e inexistentă, iar despre ceea ce înseamnă o confruntare militară în zilele noastre nu ştim mai nimic. Dar... We are NATO, deci ne ştim în siguranţă că cei care ne anunţă ce ni se întâmplă sunt şi cei care ne vor apăra spatele în caz de nevoie.

De la Cotroceni vine un val de linişte copleşitor. E drept, şi în cazul retragerii din Afganistan a fost convocată o şedinţă CSAT pe subiect când aliaţii nu doar că-şi terminaseră planurile pe hârtie, dar le şi aplicau de bună vreme.

În uniformă militară, colonelul doctor Gheorghiţă vorbeşte, tot azi, la conferinţa săptămânală legată de vaccinare şi COVID. La ceva mai bine de un an de la debutul campaniei de vaccinare, ne anunţă că mâine responsabilii vor stabili într-o şedinţă cum şi când cei de la DSP-uri şi medicii de familie vor fi pregătiţi, instruiţi ca să le poată explica reticenţilor de ce e importantă vaccinarea şi să facă liste cu persoane care au influenţă locală şi pe care să-i copteze în campania de vaccinare. Abia acum, după un an.

Şi ce au COVID şi vaccinul cu războiul? Păi, de când a intrat virusul în vieţile noastre ni s-a spus că suntem la război. Şi am văzut cum l-am purtat. În caz de, Doamne apără şi păzeşte, confruntare militară ce se va schimba? Completaţi individual răspunsul, colectiv ştim deja cine şi cum ne vorbeşte, ne oferă poza exactă la minut şi ne instruieşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici