A intrat Putin în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2012? Un video care arată ca un spot electoral creează controverse

Un clip video care arată ca un spot electoral, postat pe site-ul partidului Rusia Unită, a relansat speculaţiile privind intrarea în campanie a premierului rus Vladimir Putin, care nu şi-a dezvăluit până în prezent intenţiile cu privire la alegerile prezidenţiale din 2012.

339 afișări
Imaginea articolului A intrat Putin în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2012? Un video care arată ca un spot electoral creează controverse

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clipul, de două minute şi 15 secunde, intitulat "Noi construim o nouă Rusie", prezintă fragmente din vizitele şi discursurile lui Putin, intercalate cu sloganuri precum "A acţiona cu adevărat este forţa noastră", "Împreună, vom învinge" sau "Noi respingem populismul şi promisiunile goale".

Vezi aici clipul video care arată ca un spot electoral.

Site-ul independent Gazeta.ru dezvăluie că acest "clip cu Putin arată ca un spot electoral", deşi fostul preşedinte şi actual premier refuză să se pronunţe în vederea unei participări la scrutinul din martie 2012, la fel ca şi şeful statului, Dmitri Medvedev.

Partidul lui Putin, Rusia Unită, a încercat să minimizeze importanţa acetui clip, postat pe prima pagină a site-ului său (http://edinros.ru/), dând asigurări că este vorba despre "opera" unui susţinător al formaţiunii.

"Nu, nu este un clip electoral, partidul nu l-a comandat, este iniţiativa şi opera unui membru al (partidului) Rusia Unită", a declarat, pentru Interfax, un oficial de rang înalt din cadrul mişcării, Aleksei Cesnakov.

"El ne-a propus clipul său video despre partid, noi l-am privit şi am spus de ce nu", a adăugat el.

Vladimir Putin, care refuză să ofere cel mai mic indiciu asupra unei eventuale candidaturi la preşedinţie, şi-a criticat partidul, în aprilie, când acesta a sugerat că doreşte întoarcerea premierului la Kremlin, în locul protejatului său, Dmitri Medvedev.

Putin a fost nevoit să părăsească preşedinţia în 2008, după două mandate consecutive. Atunci, el a devenit premier, dar a rămas cel mai puternic om din ţară.

În decembrie 2011, sunt prevăzute alegeri legislative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici