ACCIDENT AVIATIC în Rusia: Patru persoane au murit în urma unei aterizări de urgenţă. Victimele erau membri ai echipajului - VIDEO

Patru persoane au murit sâmbătă după ce un avion cu opt persoane la bord a ieşit de pe pistă, în timp ce efectua o aterizare de urgenţă pe aeroportul Moscova-Vnukovo şi a luat foc, anunţă autorităţile ruse. Cei patru erau membri ai echipajului. Aceasta este a treia catastrofă soldată cu morţi anul acesta în Rusia.

1975 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT AVIATIC în Rusia: Patru persoane au murit în urma unei aterizări de urgenţă. Victimele erau membri ai echipajului - VIDEO

ACCIDENT AVIATIC în Rusia: Două persoane au murit în urma unei aterizări de urgenţă - VIDEO

Către ora locală 16.30 (14.30, ora României), avionul de tip Tupolev-204 aparţinând companiei ruse Red Wings - care avea la bord opt membri ai echipajului şi niciun pasager - a luat foc, după ce şi-a încheiat cursa la marginea autostrăzii Kiev, intens circulate, lângă aeroportul Vnukovo, în vestul capitalei ruse, potrivit autorităţilor ruse.

Avionul se întorcea din Cehia, după ce a transportat pasageri de la Moscova pe aeroportul Pardubice, în regiunea Pragăi, a declarat un oficial din cadrul autorităţilor aeroportuare cehe.

"Patru persoane au fost ucise, iar alte patru rănite în cursul aterizării la Vnukovo a (avionului de tip) Tu-204", care avea opt persoane la bord, a declarat pentru agenţia oficială Itar-Tass Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Un bilanţ anterior anunţa doi morţi.

"Toţi răniţii sunt în stare gravă, prezentând răni la nivelul capului", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Sănătăţii pentru agenţia Interfax.

Potrivit televiziunii ruse, pilotul a survolat aeroportul şi a intenţionat, de asemenea, să aterizeze pe alt aeroport.

În afară de Vnukovo, Moscova dispune de alte două aeroporturi importante, Şeremetievo şi Domodedovo.

Cauzele catastrofei nu au fost stabilite, a anunţate Serviciul de presă al Aeroportului Vnukovo, situat aproape de periferia Moscovei.

"Cauzele (accidentului) nu sunt cunoscute pentru moment. Avionul s-a rupt în bucăţi" şi a luat foc, a precizat un purtător de cuvânt al aeroportului.

Comitetul rus de Anchetă, care a deschis investigaţii, privilegia sâmbătă seara ipoteza unei erori de pilotare, a anunţat Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al instituţiei, citat de agenţiile ruse.

Incendiul care a izucnit la marginea autostradei Kiev, care s-a extins pe o suprafaţă de maximum 100 de metri pătraţi, a fost controlat, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Autostrada a fost închisă provizoriu, provocându-se ambuteiaje.

În total, 204 persoane şi 12 vehicule participă la operaţiunile de salvare, potrivit aceleiaşi surse.

Salvatori purtând combinezoane şi căşti intrau în carlinga avionului avariat, în zăpadă, potrivit unor imagini difuzate în direct de postul de ştiri online Rossia 24.

Avionul de tip Tu-204, un model lansat în 1989, este un bireactor mediu cu o capacitate de 210 locuri pentru pasageri.

Aeroportul a fost închis temporar după accident şi s-a redeschis cu puţin înainte de ora locală 19.00 (17.00, ora României).

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat despre situaţie, iar premierul Dmitri Medvedev a dispus crearea unei Comisii de Anchetă însărcinată să stabilească cauzele accidentului.

Rusia s-a confruntat în ultimii ani cu o "serie neagră" de evenimente în domeniul securităţii aeriene.

În septembrie, un avion de tip Antonov-28 s-a prăbuşit în nordul Kamceatkăi (Extremul Orient rus), un accident soldat cu zece morţi şi patru răniţi.

În aprilie, un avion de tip ATR-72 aparţinând companiei ruse UTair, cu 43 de persoane la bord, s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat, în Siberia, un accident soldat cu 33 de morţi.

La 7 septembrie 2011, un avion de tip Yak-42 s-a prăbuşit la decolare, în apropiere de Iaroslavl (la aproximativ 300 de kilometri nord-vest de Moscova), un accident soldat cu 44 de morţi. Avionul transporta membri ai echipei locale de hochei pe gheaţă, inclusiv mai mulţi jucători străini de renume internaţional.

În faţa multiplicării accidentelor, autorităţile ruse au dispus casarea avioanelor celor mai vechi de concepţie sovietică şi o verificare a numeroaselor campanii aeriene din ţară, în vederea unei limitări a numărului acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici