ACUZAŢI DE SPIONAJ: Doi iranieni au fost arestaţi în Statele Unite, fiind suspectaţi că ar fi furnizat informaţii Teheranului

Doi iranieni au fost puşi sub acuzare în Statele Unite, fiind acuzaţi că ar spiona pentru Guvernul de la Teheran, inclusiv prin monitorizarea unor instituţii evreieşti şi prin colectarea informaţiilor unor susţinători ai grupului disident Mujahideen-e Khalq (MEK), relatează site-ul agenţiei Reuters.

302 afișări
Imaginea articolului ACUZAŢI DE SPIONAJ: Doi iranieni au fost arestaţi în Statele Unite, fiind suspectaţi că ar fi furnizat informaţii Teheranului

ACUZAŢI DE SPIONAJ: Doi iranieni au fost arestaţi în Statele Unite, fiind suspectaţi că ar spiona pentru Teheran

Ahmadreza Mohammadi-Doostdar, în vârstă de 38 de ani, care deţine cetăţenie dublă şi Majd Ghorbani, în vârstă de 59 de ani, care deţine cetăţenie iraniană dar este rezident în statul California, au fost acuzaţi pentru spionaj în folosul Iranului, a informat Departamentul de Justiţie americani. Cei doi au fost arestaţi pe data de 9 august.

Doostdar ar fi călătorit din Iran în Statele Unite în iulie 2017 pentru a colecta informaţii despre persoane considerate inimici ai Guvernului iranian, inclusiv israelieni şi evrei, cât şi despre persoane asociate cu gruparea MEK.

Departamentul de Justiţie a informat că Doostdar a spionat în 2017 un institut evreiesc din Chicago.

Ghorbani este acuzat că ar fi participat la o manifestare MEK din New York, împotriva Guvernului Iranian, unde ar fi fotografiat protestatarii pentru a trimite imaginile în Iran. Acesta este suspectat că ar fi primit 2.000 de dolari pentru fotografii.

Fotografiile, multe din ele fiind însoţite de note privind participanţii, au fost găsite în bagajul lui Ghorbani într-un aeroport din SUA, când încerca să se întoarcă în Iran.

Iranul consideră că Mujahideen-e Khalq este o grupare teroristă care încearcă să dea jos Guvernul de la Theran. MEK a fost considerat un grup terorist de Departamentul de Justiţie american până în anul 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici