Administraţia Biden cere Congresului SUA fonduri de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina şi pentru securitatea Europei

Administraţia Joseph Biden va cere Congresului SUA fonduri suplimentare de 33 de miliarde de dolari pentru asistenţă destinată Ucrainei, în contextul războiului cu Rusia, precum şi pentru intensificarea prezenţei militare americane în Europa, afirmă oficiali guvernamentali de la Washington.

803 afișări
Imaginea articolului Administraţia Biden cere Congresului SUA fonduri de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina şi pentru securitatea Europei

Proiectul care va fi prezentat Congresului de la Washington prevede fonduri suplimentare pentru asistenţă în materie de securitate, economică şi umanitară.

Planul de 33 de miliarde de dolari conţine 20,4 miliarde de dolari pentru asistenţă militară şi în materie de securitate, informează CNN. Sunt prevăzute fonduri de 8,5 miliarde de dolari pentru asistenţă economică directă destinată Administraţiei de la Kiev, conform agenţiei Reuters.

De asemenea, sunt prevăzute fonduri pentru intensificarea eforturilor SUA de a consolida securitatea Europei, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina, potrivit CBNC.

Nu este clar cât de rapid va fi adoptat acest proiect de Congresul Statelor Unite. Casa Albă cere Congresului şi facilitarea modalităţilor juridice de punere sub sechestru a activelor oligarhilor ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici