Administraţia Donald Trump impune noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Administraţia Donald Trump a impus, joi, o serie de sancţiuni vizând şapte cetăţeni nord-coreeni şi trei entităţi care au comis încălcări grave ale drepturilor omului, inclusiv muncă silnică şi abuzuri asupra solicitanţilor de azil, informează site-ul agenţiei Reuters.

1149 afișări
Imaginea articolului Administraţia Donald Trump impune noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Administraţia Donald Trump impune noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

"Sancţiunile decise astăzi vizează membri ai armatei nord-coreene şi ai regimului implicaţi în încălcări flagrante ale drepturilor omului", a declarat Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei.

Printre persoanele vizate de sancţiuni se numără membri ai Comandamentului militar nord-coreean, un prim adjunct al ministrului Siguranţei Poporului şi ministrul nord-coreean al Muncii. De asemenea, a fost sancţionat consulul nord-coreean din Shenyang (China) şi un diplomat nord-coreean din Vietnam.

"Suntem preocupaţi în mod special de activităţile armatei nord-coreene, care acţionează ca poliţie secretă, pedepsind orice formă de opoziţie", precizează Mnuchin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici