Administraţia SUA anunţă asistenţă suplimentară pentru Ucraina şi insistă că va menţine sprijinul

Administraţia Joseph Biden a anunţat, luni, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari, insistând că sprijinul aliaţilor occidentali va fi menţinut cât va fi necesar pentru respingerea invaziei ruse.

280 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA anunţă asistenţă suplimentară pentru Ucraina şi insistă că va menţine sprijinul

"Anunţăm astăzi viitorul pachet de asistenţă în materie de securitate, pentru a ajuta Ucraina în contextul în care îşi apără teritoriul şi cetăţenii. Acest pachet, evaluat la 200 de milioane de dolari şi furnizat prin ordinul autorităţii prezidenţiale, conţine muniţie pentru sisteme antiaeriene, obuze de artilerie, capabilităţi antiblindaj şi echipamente suplimentare pentru eliminarea minelor", a transmis secretarul de Stat american, Antony Blinken, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"În fiecare zi, Rusia omoară civili ucraineni şi distruge infrastructură civilă, folosind foametea ca armă şi contribuind la insecuritatea alimentară mondială prin distrugerea porturilor civile ucrainene şi a infrastructurii cerealelor. Rusia a început acest război şi putea să îl oprească în orice moment prin retragerea trupelor din Ucraina şi prin încetarea atacurilor brutale. Până când va face acest lucru, Statele Unite, aliaţii şi partenerii noştri vor menţine unitatea cu Ucraina, cât timp va fi necesar", a subliniat Blinken.

"Îi mulţumesc preşedintelui Joseph Biden, Congresului SUA şi poporului american pentru noul pachet de asistenţă, în valoare de 200 de milioane de dolari (...)", a reacţionat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici