Aeroportul Diyarbakir din Turcia, vizat de tiruri de rachete lansate de presupuşi militanţi kurzi. Atacul are loc la câteva zile după ce Ankara a lansat ofensiva militară "Scutul Eufratului" - VIDEO

Aeroportul din oraşul turc Diyarbakir a fost sâmbătă ţinta unor rachete lansate de presupuşi militanţi kurzi, a anunţat agenţia de presă Dogan, subliniind că nu au fost înregistrate victime.

15151 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Diyarbakir din Turcia, vizat de tiruri de rachete lansate de presupuşi militanţi kurzi. Atacul are loc la câteva zile după ce Ankara a lansat ofensiva militară "Scutul Eufratului"  - VIDEO

Aeroportul Diyarbakir din Turcia, vizat de tiruri de rachete lansate de presupuşi militanţi kurzi. Atacul are loc la câteva zile după ce Ankara a lansat ofensiva militară "Scutul Eufratului" (Imagine: metro.us)

Patru rachete au ţintit sâmbătă un post de control al poliţiei din faţa unei săli de aşteptare VIP a aeroporului, iar pasagerii şi personalul au fost duşi în clădirea unui terminal pentru siguranţă, potrivit agenţiei, citate de Le Figaro.

Rachetele au ratat ţinta şi au aterizat în apropiere, anunţă postul de televiziune NTV. Guvernatorul provinciei Diyarbakir a confirmat că nu există nicio victimă. El a adăugat că zborurile nu vor fi perturbate.

Diyarbakir este principalul oraş din sud-estul Turciei cu o populaţie majoritar kurdă. În această localitate militanţii kurzi conduc o rebeliune de aproximativ treizeci de ani.

Atacul a avut loc la câteva zile după ce Turcia a lansat ofensiva militară "Scutul Eufratului" în nordul Siriei urmărind, în acelaşi timp, îndepărtarea militanţilor Stat Islamic şi oprirea expansiunii kurde la frontiera sa.

După trei zile de operaţiuni, Turcia menţine 50 de tancuri şi 380 de soldaţi în Siria, potrivit cotidianului Hurriyet.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici