Ahmadinejad: Iranul nu are nevoie de bomba atomică pentru a face faţă SUA

Iranul "nu are nevoie de bomba atomică" pentru a înfrunta Washingtonul şi aliaţii săi, a reafirmat marţi preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, în timp ce AIEA se pregăteşte să publice un raport care confirmă suspiciunile occidentale privind activitatea nucleară militară iraniană.

659 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad: Iranul nu are nevoie de bomba atomică pentru a face faţă SUA

Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statele Unite, care dispun de 5.000 de bombe atomice, ne acuză cu neruşinare că fabricăm arma atomică, dar ei trebuie să ştie că, dacă noi vrem să tăiem mâna pe care au întins-o peste lume, nu avem nevoie de bomba atomică", a declarat Ahmadinejad, citat de site-ul televiziunii publice.

"Vrem să ne atingem obiectivele folosind gândirea, cultura şi logica", a adăugat preşedintele iranian, acuzând Statele Unite că fură bogăţiile popoarelor şi le umilesc.

"Dacă Statele Unite vor să ţină piept naţiunii iraniene, vor regreta răspunsul nostru", a avertizat el.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) urmează să publice miercuri un nou raport care ar trebui, potrivit occidentalilor, să aducă indicii noi despre acuzaţiile potrivit cărora Teheranul lucrează, în pofida dezminţirilor sale, la fabricarea unei arme nucleare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici