Alegătorii din India au început să voteze într-un scrutin legislativ maraton

Secţiile de votare au fost deschise luni în două state din nord-estul Indiei, marcând începutul alegerilor legislative care vor dura mai mult de cinci săptămâni, cele mai mari organizate vreodată în lume.

106 afișări
Imaginea articolului Alegătorii din India au început să voteze într-un scrutin legislativ maraton

Alegătorii din India au început să voteze într-un scrutin legislativ maraton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul naţionalist hindus este considerat favorit pentru a-i succeda Partidului Congresului, condus de familia Gandhi, aflat la putere de 10 ani.

Alegătorii din şase circumscripţii din statele Assam şi Tripura, state enclavă din nord-estul ţări, sunt primii care votează luni.

Aproximativ 814 milioane de alegători indieni sunt chemaţi să voteze timp de peste cinci săptămâni şi, potrivit sondajelor, scrutinul ar putea încheia un deceniu de putere al Partidului Congresului, vizat de numeroase cazuri de corupţie şi incapacitatea de a revigora economia, care nu înregistrează progrese de trei ani.

Liderul partidului naţionalist hindus Bharatiya Janata Party (BJP), Narendra Modi, este considerat favorit, dar ar putea fi nevoit să negocieze cu puternicele partide regionale pentru a forma o coaliţie majoritară.

Rezultatele alegerilor vor fi anunţate la 16 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici