Alegeri generale în Portugalia. Socialiştii premierului Antonio Costa, favoriţii scrutinului, dar cu emoţii privind formarea guvernului

Portughezii sunt aşteptaţi duminică la vot, socialiştii premierului Antonio Costa fiind favoriţi să câştige acest scrutin electoral, dar se preconizează că nu vor obţine o majoritate absolută, lăsând soarta potenţialilor alianţe ca principală întrebare, potrivit Reuters.

247 afișări
Imaginea articolului Alegeri generale în Portugalia. Socialiştii premierului Antonio Costa, favoriţii scrutinului, dar cu emoţii privind formarea guvernului

HEPTA: 21 martie 2019, Belgia, Bruxelles: Prim ministrul suedez Stefan Lofven (S) vorbeşte cu premierul portughez Antonio Costa (C) şi cu prim ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, în prima zi a unui summit UE

Sondajele de opinie indică faptul că socialiştii vor avea o pondere între 36,5% şi 38,8% din voturi, dar vor avea nevoie de unul sau mai multe partide care să îi sprijine pentru a rămâne la guvernare. Guvernul minoritar al lui Costa a fost susţinut de două partide de extremă stânga din anul 2015.

 

 

"Întrebarea principală este dacă vom avea mâinile legate", a spus Costa vineri în timpul unui miting electoral. „Trebuie să avem puterea pentru a garanta patru ani de stabilitate şi nu pentru a fi un guvern pe termen scurt”, a adăugat acesta.

Guvernul Costa a fost lăudat de Bruxelles şi de cei de acasă pentru că a combinat disciplina fiscală cu măsuri de promovare a creşterii economice şi austeritate cauzate de criza cu care s-a confruntat Portugalia în perioada 2010-2014.

Taguri:
portugalia,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici