Alegeri în Israel: Benjamin Netanyahu speră să poată forma o nouă coaliţie guvernamentală

Partidul Likud, condus de premierul Benjamin Netanyahu, probabil se va clasa pe primul loc în urma scrutinului parlamentar programat marţi în Israel, dar va avea nevoie de formarea unei alianţe guvernamentale.

426 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Israel: Benjamin Netanyahu speră să poată forma o nouă coaliţie guvernamentală

Alegeri în Israel: Benjamin Netanyahu speră să poată forma o nouă coaliţie guvernamentală

Conform celui mai recent sondaj de opinie, realizat de Institutul Smith Research, formaţiunea Likud (dreapta) este creditată cu 33 de locuri în Knesset, iar coaliţia de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz, cu 32 de locuri.

Lista Unită (o alianţă a formaţiunilor etnicilor arabi) ar putea obţine 12 locuri, Noua Dreaptă (HaYamin HeHadash) nouă, Israel Beiteinu opt şi Shas opt, informează cotidianul The Jerusalem Post.

Chiar dacă se va clasa pe primul loc, partidul Likud va avea nevoie de o coaliţie pentru a putea obţine majoritatea în Knesset şi a putea forma guvernul.

Benjamin Netanyahu i-a atribuit lui Avigdor Lieberman, liderul formaţiunii Yisrael Beiteinu (Israel Casa Noastră), vina pentru eşecul formării unei coaliţii guvernamentale după scrutinul parlamentar anticipat din aprilie. Avigdor Lieberman a respins apelurile de participare la o coaliţie guvernamentală din cauza unei dispute cu partide ultraortodoxe.

Parlamentul Israelului (Knesset) a fost dizolvat la sfârşitul lunii mai şi au fost convocate alegeri anticipate.

Taguri:
israel,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici