Ambasada Rusiei la Londra speră să audă opinia Iuliei Skripal privind atacul cu neurotoxină din 4 martie

Ambasada Rusiei la Londra speră să discute cu Iulia Skripal despre incidentul din 4 martie, în urma căruia aceasta şi tatăl său, fostul spion rus Serghei Skripal, au fost vizaţi de un atac neurotoxic, a declarat purtătorul de cuvânt a ambasadei, relatează site-ul agenţiei Tass.

439 afișări
Imaginea articolului Ambasada Rusiei la Londra speră să audă opinia Iuliei Skripal privind atacul cu neurotoxină din 4 martie

Ambasada Rusiei la Londra speră să audă opinia Iuliei Skripal privind atacul cu neurotoxină din 4 martie

Afirmaţiile ambasadei au fost făcute după ce Viktoria Skripal, verişoara Iuliei, care locuieşte în oraşul rus Iaroslavl, a informat că a discutat cu aceasta la telefon.

"Ambasada nu are nicio informaţie concretă privind contextul acestei conversaţii şi nu poate nega sau confirma nicio informaţie publicată în acest sens, în timp ce autorităţile britanice continuă să ne interzică să o vedem pe Iulia Skripal", a anunţat purtătorul de cuvânt.

"Aceasta nu este prima declaraţie făcută din partea Iuliei Skripal, dar chiar şi apariţia sa la televizor, în luna mai, nu a pus capăt îngrijorărilor nostre privind libertatea sa de mişcare şi exprimare. Am considerat că Iulia nu şi-a folosit propriile cuvinte, ci a citit o declaraţie scrisă în avans", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pe data de 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii, şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Ulterior, s-a demonstrat că cei doi au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic Novicioc.

La câteva luni după atacul de la Salisbury, alte două persoane au fost expuse substanţei neurotoxice în oraşul Amesbury, una dintre acestea decedând.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici