Ambasada SUA la Chişinău critică decizia Rusiei de a impune embargou vinurilor din Republica Moldova

Ambasada Statelor Unite la Chişinău critică decizia Rusiei de a interzice importurile de vinuri din Republica Moldova, apreciind că este vorba de o "presiune politică".

209 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA la Chişinău critică decizia Rusiei de a impune embargou vinurilor din Republica Moldova

Ambasada SUA la Chişinău critică decizia Rusiei de a impune embargou vinurilor din R.Moldova

"Niciun stat nu are dreptul să determine orientarea politică şi economică a altui stat şi nici să decidă la care alianţe şi acorduri comerciale acesta se poate alătura", informează ambasada americană într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

Ambasada americană la Chişinău menţionează că Rusia a impus embargou asupra vinurilor moldoveneşti în contextul în care Republica Moldova se "îndreaptă către un acord de asociere cu Uniunea Europeană".

"Toate statele au dreptul să aleagă propria cale de integrare economică şi de dezvoltare, în funcţie de interesul naţional", adaugă reprezentanţa diplomatică americană la Chişinău.

Ambasada a subliniat că "Statele Unite susţin acordurile comerciale internaţionale care promovează oportunităţi comerciale libere şi independente pentru statele partenere".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici