Ambasador SUA: Bulgaria va fi admisă cu siguranţă în Schengen, dar nu se cunoaşte data exactă

Bulgaria va adera cu siguranţă la Schengen, dar nu se cunoaşte data exactă, afirmă ambasadorul american la Sofia, James Warlick.

784 afișări
Imaginea articolului Ambasador SUA: Bulgaria va fi admisă cu siguranţă în Schengen, dar nu se cunoaşte data exactă

Ambasador SUA: Bulgaria va fi admisă cu siguranţă în Schengen, dar nu se cunoaşte data exactă

Potrivit site-ului Novinite.com, diplomatul american a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat postului public de televiziune din Bulgaria - BNT, subliniind că Guvernul de la Sofia a îndeplinit toate criteriile tehnice pentru aderarea ţării la Schengen şi că Bruxelles-ul va accepta aderarea la un moment dat.

Potrivit ambasadorului american, există probleme cu sistemul judiciar din Bulgaria, el lăudând judecătorii integri şi calităţile poporului bulgar.

"Există lipsă de încredere în sistem, este nevoie de încredere. Problema nu este doar că trebuie reformat sistemul, ci modul în care va fi reformat. Cetăţenii bulgari trebuie să realizeze că au tolerat suficient de mult aceste lucruri şi trebuie să spună tare şi răspicat că doresc schimbare", a subliniat ambasadorul american.

În cursul zilei de luni, ambasadorul Olandei, Karel van Kesteren, a confirmat intenţia ţării sale de a bloca aderarea Bulgariei la Schengen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici