Ambasadorul Rusiei la Phenian: Coreea de Nord ar putea trimite muncitori să reconstruiască Donbasul

Coreea de Nord ar putea trimite muncitori în două teritorii controlate de Rusia în estul Ucrainei, potrivit ambasadorului Rusiei la Phenian, o mişcare care ar reprezenta o provocare pentru sancţiunile internaţionale împotriva programului de arme nucleare al Nordului.

1315 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei la Phenian: Coreea de Nord ar putea trimite muncitori să reconstruiască Donbasul

Potrivit NK News, un site web cu sediul la Seul, ambasadorul Alexander Matsegora a declarat că muncitorii nord-coreeni ar putea ajuta la reconstruirea infrastructurii distruse de război în republicile populare autoproclamate din Doneţk şi Luhansk, scrie The Guardian.

Matsegora a declarat că există "o mulţime de oportunităţi" potenţiale pentru cooperarea economică între Coreea de Nord şi republicile autoproclamate din regiunea ucraineană Donbas, în ciuda sancţiunilor ONU.

El a declarat într-un interviu acordat ziarului rus Izvestia, potrivit NK News, că "constructori coreeni foarte calificaţi şi muncitori, capabili să lucreze în cele mai dificile condiţii, ne-ar putea ajuta să ne restabilim facilităţile sociale, de infrastructură şi industriale".

Comentariile sale vin la câteva zile după ce Coreea de Nord a devenit una dintre puţinele ţări care au recunoscut cele două teritorii, acuzând guvernul ucrainean că face parte din poziţia "ostilă" a Washingtonului faţă de Phenian.

Ministerul de Externe al Nordului a declarat: "Ucraina nu are dreptul de a ridica probleme sau de a contesta exercitarea legitimă a suveranităţii noastre după ce a comis un act care lipseşte grav de echitate şi justiţie între naţiuni, alăturându-se în mod activ politicii ostile nedrepte şi ilegale a SUA în trecut".

Ca răspuns, o Ucraină furioasă a întrerupt legăturile diplomatice cu Coreea de Nord şi a acuzat-o de subminarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că apelul Rusiei la sprijinul Coreei de Nord a arătat că Moscova nu mai are "niciun aliat în lume, cu excepţia ţărilor care depind de ea din punct de vedere financiar şi politic".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici