Ambasadorul Venezuelei la Moscova neagă zvonurile privind o potenţială bază militară rusă în Venezuela

Carlos Rafael Faria Tortosa, ambasadorul Venezuelei la Moscova, a respins zvonurile potrivit cărora Rusia ar intenţiona să înfiinţeze o bază militară în Venezuela, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

591 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Venezuelei la Moscova neagă zvonurile privind o potenţială bază militară rusă în Venezuela

Ambasadorul Venezuelei la Moscova neagă zvonurile privind o potenţială bază militară rusă în Venezuela: Ar trebui să-i întrebaţi pe americani câte baze militare au în jurul lumii

"Auzim mass-media relatând despre asta. Nu ştiu de unde primesc astfel de informaţii", a declarat ambasadorul.

"Nimeni, niciodată - cel puţin nu oficiali din Cabinetul nostru sau Guvernul rus - a menţionat planuri să înfiinţeze o bază militară (rusă) în Venezuela", a explicat oficialul venezuelean.

Pe de altă parte, Carlos Rafael Faria Tortosa a criticat prezenţa militară americană în regiunea Venezuelei.

"Ar trebui să-i întrebaţi pe americani câte baze militare au în jurul lumii. Sunt şapte în apropierea frontierelor noastre, în Columbia", a adăugat Faria Tortosa.

În luna ianuarie, Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. SUA şi mai multe state occidentale l-au recunoscut pe Guaidó, în timp ce Rusia a anunţat că îl consideră pe Nicolas Maduro preşedintele legitim al Venezuelei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici