Amnesty: Politica promovată de Trump marchează o eră a regresului drepturilor omului. Un precedent periculos / Lista liderilor care "subminează aspru drepturile a milioane de oameni"

Politica preşedintelui Donald Trump "marchează o nouă eră a regresului drepturilor omului", formând un precedent periculos pentru guvernele ce vor urma, a informat, joi, organizaţia neguvernamentală Amnesty International în cel mai recent raport, relatează site-ul agenţiei Dpa.

452 afișări
Imaginea articolului Amnesty: Politica promovată de Trump marchează o eră a regresului drepturilor omului. Un precedent periculos / Lista liderilor care "subminează aspru drepturile a milioane de oameni"

Amnesty: Politica promovată de Trump marchează o eră a regresului drepturilor omului. Un precedent periculos pentru guvernele ce vor urma / Lista liderilor care "subminează aspru drepturile a milioane de oameni"

"Paşii făcuţi înapoi de Trump în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului creează un precedent periculos pentru viitoarele guverne", a precizat organizaţia în raportul anual.

Pe lista liderilor care "subminează aspru drepturile a milioane de oameni" se află şi preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi, preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, venezuelan Nicolas Maduro, preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping.

"Mişcarea guvernului SUA din ianuarie, de a interzice intrarea a mai multor oameni proveniţi din state în care există o majoritate musulmană, a creat cadrul unui an în care liderii au folosit politicile care promovează ura pentru a ajunge la cele mai periculoase concluzii", a declarat secretarul general al Amnesty International, Salil Shetty.

Salil Shetty a acuzat comunitatea internaţională pentru "oferirea unui răspuns slab" în faţa abuzurilor de drepturi din Myanmar, Irak, Sudanul de Sud, Siria şi Yemen.

Cu toate acestea, acţiunile Guvernului SUA au inspirat apariţia unui număr mare de activişti.

Amnesty International laudă paşii făcuţi în direcţia legalizării avortului în Chile, legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Taiwan, dar şi câteva victorii obţinute în Africa.

Raportul sublinieză importanţa discursului liber pentru drepturile omului într-o perioadă în care liderii sunt pregătiţi să utilizeze ştirile false în scopul de a manipula opinia publică.

În ceea ce priveşte China, organizaţia afirmă că "libertatea exprimării în Hong Kong a fost atacată în momentul în care Guvernul a decis să pedepsească activiştii care promovau democraţia".

În Turcia, "disidenţii sunt suprimaţi, inclusiv jurnalişti, activişti politici şi susţinători ai drepturilor omului, inclusiv personalul organizaţiei Amnesty".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici