Anders Breivik a sunat la poliţie de pe insula Utoeya, spunând: "Operaţiune îndeplinită"

"Breivik. Comandant. Angajat în rezistenţa anticomunistă împotriva islamizării. Operaţiunea este îndeplinită şi mă voi preda forţei Delta", sunt cuvintele cu care Anders Behring Breivik a anunţat poliţia că a comis un masacru, relatează miercuri un tabloid.

1946 afișări
Imaginea articolului Anders Breivik a sunat la poliţie de pe insula Utoeya, spunând: "Operaţiune îndeplinită"

Anders Breivik a sunat la poliţie de pe insula Utoeya, spunând: "Operaţiune îndeplinită" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a deschis focul asupra unei reuniuni a tinerilor laburişti norvegieni pe insula Utoeya, provocând moartea a 69 de persoane, extremistul Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, a sunat la numărul de urgenţă al poliţiei 112 şi a pronunţat câteva cuvinte, potrivit tabloidului Verdens Gang (VG).

Apelul nu a durat mai mult de trei secunde, adaugă publicaţia, care precizează că tentativele ulterioare ale poliţiei de a-l contacta pe autor au eşuat.

"Am primit un apel de la telefonul lui Behring Breivik, dar nu avem o confirmare că era chiar el", a declarat Henning Holtaas, un purtător de cuvânt al poliţiei din Oslo.

"Nici nu putem confirma ce s-a spus", a adăugat el.

Potrivit VG, poliţia nu a găsit telefonul mobil al lui Behring Breivik pe insulă, însă Holtaas nu a vrut să comenteze nici această informaţie.

La 22 iulie, aproximativ o oră a trecut între primele mesaje ale persoanelor prezente pe insula Utoeya, care alertau poliţia cu privire la atacul armat, şi arestarea lui Behring Breivik de o forţă de intervenţie specială - numită Delta - trimisă de la Oslo, situat la circa 40 de kilometri distanţă.

Cu o oră şi jumătate înaintea declanşării atacului armat, Behring Breivik, care se prezintă drept "cruciat" aflat în război împotriva islamului şi multiculturalismului în Europa, a detonat o maşină-capcană în apropiere de sediul Guvernului norvegian, omorând opt persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici