Angela Merkel apără acordul "dureros" cu SPD pentru formarea unei noi coaliţii guvernamentale

Cancelarul german Angela Merkel a apărat acordul "dureros" cu Partidul Social-Democrat (SPD) în faţa criticilor venite din partea unor membri ai propriei formaţiuni, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), informează site-ul postului France 24.

411 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel apără acordul "dureros" cu SPD pentru formarea unei noi coaliţii guvernamentale

Angela Merkel apără acordul "dureros" cu SPD pentru formarea unei noi coaliţii guvernamentale

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) condusă de cancelarul Angela Merkel şi Partidul Social-Democrat german (SPD) au ajuns miercuri la un acord oficial pentru a forma o nouă coaliţie guvernamentală

Merkel a admis într-un interviu pentru postul public ZDF că a fost "dureros" să accepte preluarea postului cheie de ministru de Finanţe de către social-democraţi.

"În mod sigur am plătit un preţ pentru un guvern stabil", a declarat Merkel, adăugând că ar fi fost "iresponsabil" să permită negocierile să eşueze.

Mai mulţi membri ai formaţiunii conduse de Merkel au criticat-o pe aceasta pentru că ar fi cedat social-democraţilor prea multe ministere importante.

Merkel, care conduce Guvernul Germaniei încă din anul 2005 a declarat că intenţionează să rămână la putere cel puţin încă patru ani, până la încheierea actualului mandat de cancelar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici