Antonio Guterres a ajuns în Ucraina, în căutarea unei soluţii de oprire a războiului cu Rusia

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a ajuns miercuri după-amiază în Ucraina, unde urmează să aibă discuţii despre situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie şi va încerca să obţină o soluţie diplomatică de oprire a războiului cu Rusia.

492 afișări
Imaginea articolului Antonio Guterres a ajuns în Ucraina, în căutarea unei soluţii de oprire a războiului cu Rusia

Sursa foto: OCHA Ukraine

"Antonio Guterres a ajuns în Lviv, unde mâine se va întâlni cu preşedinţii Volodimir Zelenski şi Recep Erdogan", a declarat miercuri după-amiază, prin Twitter, Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general ONU.

Naţiunile Unite au semnalat intenţia de a interveni pentru a facilita accesul experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri produse în apropierea complexului atomic.

Joi, în oraşul Lviv vor ajunge şi preşedinţii Ucrainei şi Turciei, Volodimir Zelenski şi Recep Tayyip Erdogan. Naţiunile Unite au semnalat că Antonio Guterres încearcă să obţină "o soluţie politică" pentru oprirea războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Preşedinţia Turciei a confirmat că întâlnirea din Lviv are rolul găsirii unui "parcurs diplomatic" de oprire a confruntărilor militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici