AP: Coreea de Nord îşi intensifică activităţile nucleare înaintea întrevederii istorice dintre Kim Jong-Un şi Donald Trump

Coreea de Nord a intensificat activităţile într-un complex nuclear, deşi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar urma să aibă o întrevedere cu preşedintele SUA, Donald Trump, peste câteva săptămâni, pentru a discuta despre denuclearizare, informează agenţia Associated Press.

3013 afișări
Imaginea articolului AP: Coreea de Nord îşi intensifică activităţile nucleare înaintea întrevederii istorice dintre Kim Jong-Un şi Donald Trump

Coreea de Nord îşi intensifică activităţile nucleare înaintea întrevederii dintre Kim Jong-Un şi Donald Trump

 

Imagini obţinute prin sateliţi arată că regimul de la Phenian a iniţiat testele preliminare la un reactor de apă uşoară şi probabil a pornit un alt reactor, la centrul pentru cercetări nucleare Yongbyon.

Ambele reactoare pot fi folosite pentru producerea de materiale de fisiune necesare fabricării de bombe atomice.

Informaţiile au fost dezvăluite într-o perioadă sensibilă. Donald Trump şi Kim Jong-Un ar urma să aibă o întrevedere istorică în luna mai, ocazie cu care tema denuclearizării Peninsulei Coreea va fi prioritară.

Coreea de Nord a efectuat cel mai recent test nuclear în septembrie 2017. Regimul de la Phenian susţine că a fost vorba de o bombă cu hidrogen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici