Cambridge Analytica | Mark Zuckerberg va depune mărturie în Congresul SUA

Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al Facebook, intenţionează să depună mărturie în Congresul SUA, după dezvăluirile că firma de analize politice Cambridge Analytica a folosit ilegal date ale platformei de socializare în scop electoral, potrivit unei surse citate de agenţia Reuters.

520 afișări
Imaginea articolului Cambridge Analytica | Mark Zuckerberg va depune mărturie în Congresul SUA

Cambridge Analytica | Mark Zuckerberg va depune mărturie în Congresul SUA

Elena Hernandez, purtătoarea de cuvânt a Comisiei pentru Energie şi Comerţ din Camera Reprezentanţilor, a declarat că reprezentanţii comisiei continuă să discute cu Facebook pentru "a determina o dată la care Zuckerberg să depună mărturie".

Totodată, Facebook a anunţat că firma a primit invitaţii de a se prezenta la audieri în Congresul SUA şi discută cu congresmenii pe această temă.

Luni, Comisia Juridică din Senatul american a anunţat că l-a invitat la audieri pe Zuckerberg, dar şi pe directorii generali ai Alphabet Inc şi Twitter Inc, pe data de 10 aprilie.

Comisia pentru Energie şi Comerţ din Camera Reprezentanţilor şi Comisia pentru Comerţ din Senatul american l-au invitat deja pe Zuckerberg să depună mărturie.

Facebook a cumpărat spaţiu publicitar în şase mari publicaţii britanice şi trei din SUA pentru a transmite un mesaj prin care îşi cere scuze pentru faptul că date personale ale utilizatorilor săi au fost folosite de compania Cambridge Analytica în scop electoral.

O firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept "război psihologic". Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale. Aceeaşi companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici