APPLE a dezvăluit că a primit cel puţin 4.000 de cereri de informaţii de la administraţia SUA: "Furnizăm informaţiile strict necesare"

Grupul informatic Apple a dezvăluit luni că a primit între 4.000 şi 5.000 de cereri de informaţii în şase luni din partea autorităţilor americane în cadrul programului secret de supraveghere a Internetului, la câteva zile după ce Facebook şi Microsoft au făcut dezvăluiri similare.

418 afișări
Imaginea articolului APPLE a dezvăluit că a primit cel puţin 4.000 de cereri de informaţii de la administraţia SUA: "Furnizăm informaţiile strict necesare"

APPLE a dezvăluit că a primit cel puţin 4.000 de cereri de informaţii de la administraţia SUA: "Furnizăm informaţiile strict necesare" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Pe site-ul său de Internet, Apple a anunţat că autorităţile americane au emis până la 5.000 de cereri de informaţii despre utilizatori, în perioada 1 decembrie 2012 - 31 mai 2013, vizând între 9.000 şi 10.000 de conturi.

Cererile erau în mare parte legate de anchete penale, căutare de copii sau de persoane dispărute atinse de boala Alzheimer, sau de prevenire a unor acte de sinucidere, a explicat Apple.

Fabricantul de iPhone-uri a precizat, de asemenea, că se angajează activ să protejeze viaţa privată a utilizatorilor săi şi oferă informaţii doar în baza unei ordonanţe a unei instanţe judecătoreşti.

"Echipa noastră evaluează fiecare cerere, de la caz la caz, şi furnizează doar informaţiile strict necesare, în cazul în care apreciază că cererea este adecvată", a anunţat Apple.

Apple a precizat că unele căi de comunicaţie sunt protejate, precum mesajele via FaceTime şi iMessage, care pot fi citite doar de către expeditori şi destinatari.

Apple, Facebook, Microsoft şi mai mulţi alţi giganţi de Internet şi tehnologici se află în centrul atenţiei după ce săptămâna trecută a fost dezvăluit un vast program secret de supraveghere a Internului la nivel mondial care, insistă autorităţile americane, nu-i vizează decât pe străinii suspectaţi de terorism şi a permis contracararea unor atacuri teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici