Aproape 23.000 de extracomunitari au ajuns pe cale maritimă în Spania în 2017

Aproape 23.000 de imigranţi extracomunitari au ajuns pe cale maritimă în Spania în cursul anului 2017, de două ori mai mulţi decât în 2016, anunţă Agenţia Uniunii Europene pentru Frontiere (Frontex), relatează cotidianul Le Monde.

180 afișări
Imaginea articolului Aproape 23.000 de extracomunitari au ajuns pe cale maritimă în Spania în 2017

Aproape 23.000 de extracomunitari au ajuns pe cale maritimă în Spania în 2017

Potrivit datelor oficiale, 22.900 de imigranţi, majoritatea din Maroc şi Algeria, au ajuns pe cale maritimă în Spania în anul 2017.

În 2016, în Spania au ajuns 10.231 de imigranţi.

Chiar dacă numărul extracomunitarilor ajunşi în Grecia şi Italia este în scădere, oricum sunt mai mulţi decât cei veniţi în Spania, explică Fabrice Leggeri, directorul Frontex.

"Imigranţii care au raţiuni economice nu vor să rămână în Libia, unde sunt confruntări între grupuri armate. Unii încearcă alte itinerarii, în afară de Italia şi Grecia", a subliniat Leggeri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici