Surse: FBI anchetează legături financiare între un bancher rus, NRA şi Donald Trump

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI) verifică dacă bancherul rus Aleksandr Torşin, un apropiat al Kremlinului, a trimis bani Asociaţiei Naţionale pentru Arme de foc (NRA) pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câştige scrutinul prezidenţial din SUA, afirmă surse de la Washington.

4032 afișări
Imaginea articolului Surse: FBI anchetează legături financiare între un bancher rus, NRA şi Donald Trump

Surse: FBI anchetează legături financiare între un bancher rus, NRA şi Donald Trump

Divizia de contrainformaţii a FBI investighează dacă Aleksandr Torşin, viceguvernator al Băncii centrale a Rusiei, a furnizat ilegal fonduri prin intermediul Asociaţiei Naţionale pentru Arme de foc (NRA) pentru a-l ajuta pe Donald Trump în campania electorală, afirmă surse citate de site-urile McClatchy.com şi Axios.com.

Anchetatorii FBI se concentrează pe activităţile lui Aleksander Torşin, un apropiat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi al NRA.

Potrivit reglementărilor americane, folosirea de fonduri străine pentru influenţarea alegerilor federale este ilegală.

Oficial, Asociaţia Naţională pentru Arme de foc (NRA) a oferit 30 de milioane de dolari pentru susţinerea electorală a lui Donald Trump în campania din 2016. Conform unor membri ai comisiei de anchetă, suma oferită ar fi de fapt 70 de milioane de dolari, iar sursele de finanţare nu se cunosc.

Aleksandr Torşin este membru al NRA, dar este suspectat că ar fi şi liderul unui grup infracţional rus numit Taganskaia. În noiembrie 2017, NBC News a relatat că Jared Kushner, ginerele şi consilierul pentru Afaceri Politice al lui Donald Trump, a negat că ar fi avut o întrevedere cu Aleksandr Torşin. În mai 2016, Aleksandr Torşin a stat lângă Donald Trump jr., fiul preşedintelui Donald Trump, la un eveniment privat organizat de NRA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici