Turcia a atacat poziţii kurde din Siria, riscând riposta armatei siriene

Armata turcă a lansat vineri bombardamente intense asupra poziţiilor militare kurde din regiunea siriană Afrin, riscând riposta Siriei, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

1946 afișări
Imaginea articolului Turcia a atacat poziţii kurde din Siria, riscând riposta armatei siriene

Turcia a atacat poziţii kurde din Siria, riscând riposta armatei siriene

Grupul insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG) a transmis că armata turcă a lansat aproximativ 70 de obuze de artilerie spre localităţi kurde din regiunea Afrin.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a confirmat începerea operaţiunii militare asupra regiunii siriene Afrin.

"Operaţiunea a început prin lansarea de obuze peste frontieră, nu vom trimite trupe în Siria", a declarat Nurettin Canikli, ministrul turc de Externe.

Administraţia Bashar al-Assad a avertizat, joi, Turcia că va riposta la o eventuală operaţiune militară în nord-vestul Siriei. "Avertizăm conducerea Turciei că, dacă lansează operaţiuni în regiunea Afrin, acest lucru va fi considerat un act de agresiune de armata turcă", a declarat Faisal Meqdad, adjunct al ministrului sirian de Externe. "Sistemele antiaeriene siriene sunt restabilite în totalitate şi sunt pregătite să distrugă ţintele aeriene turce care pătrund în spaţiul aerian sirian", a adăugat Faisal Meqdad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici