Aproximativ 2.000 de persoane, evacuate la aeroportul Roissy din cauza zăpezii de pe acoperiş

Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate dintr-un terminal al aeroportului Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris din cauza zăpezii acumulate pe acoperiş.

34 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 2.000 de persoane, evacuate la aeroportul Roissy din cauza zăpezii de pe acoperiş

Aproximativ 2.000 de persoane, evacuate la aeroportul Roissy din cauza zăpezii de pe acoperiş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate din Terminalul 2E al aeroportului parizian, cel care s-a prăbuşit la scurt timp după inaugurarea în 2004.

Motivul evacuării de vineri îl reprezintă acumularea zăpezii în exces pe acoperiş.

Procedura, efectuată din precauţie după acumularea unui strat de zăpadă de aproximativ 60 de centimetri, s-a derulat în calm. Intervenţia pompierilor pentru degajarea zăpezii ar urma să dureze aproximativ o oră, până la ora 15.00 (16.00, ora României).

Aproximativ 2.000 de persoane au petrecut noaptea în terminalurile de la Roissy, din cauza ninsorii care afectează această regiune. Întinşi pe banchete, unii pasageri, acoperindu-şi ochii sau capul cu păturile, încearcă să se odihnească, în timp ce alţii preferă locuri mai izolate, în apropierea toaletelor, căutând o urmă de intimitate.

Al treilea val de ninsori şi frig din luna decembrie în nordul Franţei a generat haos pe cel de-al treilea aeroport european, jumătate din zboruri fiind anulate şi mii de pasageri fiind blocaţi cel puţin până vineri, în ajunul Crăciunului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici