Aproximativ 50 de români şi-au instalat ilegal cocioabe în oraşul El Matadero

Locuitorii din oraşul spaniol El Matadero se confruntă de aproximativ două săptămâni cu o situaţie neobişnuită - o tabără ilegală în care se adăpostesc circa 50 de cetăţeni români, în barăci improvizate din plastic şi furnir şi care trăiesc în condiţii insalubre, relatează huelvainformacion.es.

277 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 50 de români şi-au instalat ilegal cocioabe în oraşul El Matadero

Presa spaniolă: Aproximativ 50 de români şi-au instalat ilegal cocioabe în oraşul El Matadero (Imagine: www.huelvainformacion.es)

Potrivit sursei citate, românii vin dintr-o altă localitate - Marismas del Titan -, de unde au fost evacuaţi. Ei şi-au găsit adăpost într-o zonă a oraşului în care autorităţile plănuiesc să construiască facilităţi sportive.

Cotidianul huelvainformacion.es scrie că, deşi locuitorii oraşului doresc evacuarea cât mai repede a taberei improvizate, sunt totuşi impresionaţi de situaţia acestor oameni, care trăiesc "în condiţii inumane", petrecându-şi timpul între "gunoaie, cocioabe şi în condiţii insalubre".

Presa spaniolă scrie că situaţia acestora se va înrăutăţi, în condiţiile în care pentru zilele următoare se anunţă ploi şi scăderi de temperaturi.

Locuitorii din cartierul în care s-au instalat cei 50 de români s-au adresat în scris Primăriei din localitate încă de la începutul lunii noiembrie. În urma sesizării acestora, mai mulţi poliţişti şi-au făcut apariţia în zonă la începutul acestei săptămâni, încercând să identifice persoanele care trăiesc în cocioabele improvizate.

Poliţiştii au vorbit cu unii dintre cei instalaţi în zonă, le-au explicat că se adăpostesc în zonă ilegal şi le-au făcut fotografii, scrie sursa citată, precizând că deocamdată nu pot fi luate alte măsuri.

Surse din cadrul Primăriei din localitate au declarat, la rândul lor, că nu au putut afla deocamdată dacă în tabăra improvizată ilegal sunt adăpostiţi şi minori şi nici dacă terenul pe care îl ocupă este proprietate publică sau privată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici