Armata din Brazilia va interveni pentru a contracara violenţele/ Preşedintele Temer: Situaţia necesită măsuri extreme. Crima organizată a acaparat Rio de Janeiro

Guvernul federal al Braziliei i-a cerut, vineri, armatei să preia controlul asupra forţelor de poliţie din Rio de Janeiro pentru a contracara actele de violenţă comise de către grupările de traficanţi de droguri, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1652 afișări
Imaginea articolului Armata din Brazilia va interveni pentru a contracara violenţele/ Preşedintele  Temer: Situaţia necesită măsuri extreme. Crima organizată a acaparat Rio de Janeiro

Armata din Brazilia va interveni pentru a contracara violenţele din Rio de Janeiro

Infracţiunile cu violenţă din Rio de Janeiro au sporit în ultimii ani. Numărul crimelor a crescut cu 8% în anul 2017, comparativ cu anul precedent, şi cu 26% faţă de 2015, potrivit statisticilor guvernului din Rio.

Schimburi de focuri intense au loc zilnic în zonele cele mai sărace din Rio de Janeiro, iar violenţele afectează din ce în ce mai multe zone dezvoltate şi considerate sigure din oraş. În timpul festivităţilor Carnavalului, care s-au încheiat miercuri, mai multe bande de hoţi au jefuit turişti.

Măsura de urgenţă ar putea amâna un vot în Congres privind legislaţia pensiilor, o reformă importantă a guvernului preşedintelui Michel Temer. Proiectul de lege, menit să rezolve deficitul masiv din sistemul de pensii, necesită amendarea Constituţiei, demers care este interzis pe durata activării unui decret federal.

Armata a intervenit de mai multe ori în Rio de Janeiro în ultimii ani, într-un efort de a contracara violenţele, în special în favelele din zona metropolitană. Acolo, grupările de traficanţi de droguri şi miliţiile paramilitare se confruntă pentru teritoriu şi în acelaşi timp opun o rezistenţă puternică poliţiei.

La sfârşitul lunii iulie a anului trecut, Michel Temer, preşedintele Braziliei, a emis un decret ce autorizează folosirea forţelor armate în Rio de Janeiro pentru combaterea reţelelor de crimă organizată.

Temer: Situaţia din Brazilia necesită măsuri extreme. Crima organizată a acaparat Rio de Janeiro

Preşedintele brazilian Michel Temer a comparat, vineri, crima organizată din Rio de Janeiro cu o metastază şi a subliniat că situaţia actuală din Brazilia necesită măsuri extreme, relatează site-ul publicaţiei The Guardian.

"Crima organizată a acaparat aproape complet Rio de Janeiro, este ca o metastază care se răspândeşte în întreaga ţară şi ameninţă liniştea poporului nostru, aşa că am decis acum intervenţia federală privind zona de securitate publică din Rio de Janeiro. Ar putea părea o măsură extremă, dar situaţia din Brazilia necesită măsuri extreme. Am scos ţara din cea mai gravă recesiune din istorie. Acum vom restabili ordinea", a spus Temer.

Preşedintele brazilian a accentuat faptul că guvernul federal va oferi răspunsuri ferme pentru combaterea crimei organizate.

"Guvernul va oferi răspunsuri dure şi ferme şi va lua toate măsurile necesare pentru a confrunta şi a învinge criminalitatea organizată. Intervenţia are validitate imediată. Nu putem să asistăm pasivi la moartea unor persoane nevinovate. Este intolerabil faptul că înmormântăm taţi, mame, muncitori, poliţişti, tineri şi copii şi că vedem cartiere asediate, folosirea armelor în şcoli şi transformarea străzilor în tranşee. Este suficient! Nu vom accepta să ne ucidă prezentul şi viitorul", a mai spus Michel Temer.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici