Armata rusă afirmă că a respins un atac cu drone ucrainene asupra Moscovei. Un aeroport a fost închis

Armata rusă a declarat că a respins marţi un atac cu drone ucrainene asupra Moscovei, care a determinat autorităţile să închidă pentru scurt timp unul dintre aeroporturile oraşului.

1180 afișări
Imaginea articolului Armata rusă afirmă că a respins un atac cu drone ucrainene asupra Moscovei. Un aeroport a fost închis

Atacuri similare au avut loc asupra capitalei ruse în lunile precedente. Acest atac vine după rebeliunea eşuată a lui Evgheni Prigojin, în cea mai mare provocare la adresa preşedintelui Vladimir Putin în mai bine de două decenii de guvernare.

Autorităţile ucrainene, care în general evită să comenteze atacurile de pe teritoriului propriu-zis al Rusiei, nu au revendicat responsabilitatea.

Ministerul rus al Apărării a precizat că patru dintre cele cinci drone au fost doborâte de apărarea aeriană de la periferia Moscovei, iar a cincea a fost bruiată prin mijloace de război electronic şi forţată să coboare.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că nu s-au înregistrat victime sau pagube, informează The Associated Press.

Atacul cu drone a determinat autorităţile să restricţioneze temporar zborurile pe aeroportul Vnukovo din Moscova şi să redirecţioneze zborurile către alte aeroporturi din Moscova. Restricţiile au fost ridicate după ce atacul cu drone a fost respins.

Raidul are loc în timp ce forţele ucrainene au continuat să împingă armata rusă în sudul şi estul ţării, în etapele iniţiale ale unei contraofensive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici