Statul Major al Armatei sud-coreene: Proiectilele lansate joi de Coreea de Nord, cel mai probabil rachete cu rază scurtă de acţiune

Proiectilele lansate joi de Coreea de Nord au fost, cel mai probabil, rachete cu rază scurtă de acţiune, au informat şefii Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud printr-un comunicat, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2208 afișări
Imaginea articolului Statul Major al Armatei sud-coreene: Proiectilele lansate joi de Coreea de Nord, cel mai probabil rachete cu rază scurtă de acţiune

Armata sud-coreeană, semnl de alarmă: Proiectil neidentificat, lansat de Coreea de Nord în această dimineaţă

Cele două rachete au zburat 420 de kilometri, respectiv 270 de kilometri spre est, au informat oficialii.

Lansarea de joi a avut loc în regiunea Sino-ri, în provincia vestică Pyongbuk.

În ianuarie 2019, specialiştii din Statele Unite au descoperit în regiunea Sino-ri o presupusă bază secretă de rachete a regimului din Coreea de Nord. Specialiştii estimează că regimul de la Phenian are aproximativ 20 de baze balistice secrete.

Forţele armate din Coreea de Nord au efectuat sâmbătă trageri cu sisteme de lansatoare multiple de rachete de 240 mm şi 300 mm la un poligon aflat în apropiere de oraşul Wonsan din estul ţării, unele proiectile zburând până la distanţa de 240 de kilometri înainte de a se prăbuşi în mare. Totodată, Phenianul a testat o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune.


ŞTIREA INIŢIALĂ:

Lansarea a avut loc la ora locală 16.30 (ora României, 10.30), în partea de vest a ţării.

Presa nord-coreeană a relatat despre exerciţiul de sâmbătă că a fost unul "defensiv şi de rutină". În cursul exerciţiului, forţele nord-coreene au lansat şi o rachetă balistică cu rază mică de acţiune, fiind primul test balistic efectuat de regimul de la Phenian după testarea unei rachete balistice intercontinentale în noiembrie 2017.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici