Armistiţiul din Ucraina a intrat în vigoare. Ucrainenii se tem că este o capcană a ruşilor

  • Armistiţiul de 36 de ore anunţat joi de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a intrat în vigoare.
  • Totuşi, ucrainenii nu au acceptat propunerea ruşilor deoarece se tem că este o capcană.
3184 afișări
Imaginea articolului Armistiţiul din Ucraina a intrat în vigoare. Ucrainenii se tem că este o capcană a ruşilor

Armistiţiul de 36 de ore anunţat de Vladimir Putin a intrat în vigoare vineri, potrivit televiziunii ruse de stat citate de Sky News.

Ruşii susţin că vor respecta încetarea focului vineri şi sâmbătă, deoarece este perioada în care se sărbătoreşte Crăciunul ortodox pe rit vechi.

Anunţul a fost primit cu scepticism de oficialii ucraineni şi occidentali, care cred că Rusia are un motiv ascuns.

Ucraina a refuzat să accepte propunerea ruşilor susţinând că este o încercare de a opri progresele ucrainene de pe front.

Şi preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că Putin „încearcă să găsească puţin oxigen" permiţând trupelor sale să se odihnească, în timp ce Institutul pentru Studiul Războiului a apreciat că Rusia încearcă să „afecteze reputaţia Ucrainei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici