Atac armat asupra hotelului Intercontinental din Kabul: 5 morţi şi 6 răniţi / Trei atacatori au fost ucişi / Cine a revendicat atacul

Cel puţin patru indivizi au deschis focul asupra oamenilor aflaţi în incinta hotelului Intercontinental din Kabul, a declarat, sâmbătă, Najib Danish, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Afganistan, relatează CNN.

2106 afișări
Imaginea articolului Atac armat asupra hotelului Intercontinental din Kabul: 5 morţi şi 6 răniţi / Trei atacatori au fost ucişi / Cine a revendicat atacul

Atac armat asupra hotelului Intercontinental din Kabul: cel puţin 5 morţi şi 6 răniţi / Trei atacatori au fost ucişi

UPDATE 13:32

Gruparea talibanilor a revendicat duminică atacul comis asupra hotelului Intercontinental din Kabul, în urma căruia cinci oameni au murit şi alţi şase au fost răniţi, informează site-ul NPR.

Atacul a început în jurul orei locale 21 (18.30, ora României), iar agresorii au deschis focul asupra personalului hotelului şi asupra oamenilor aflaţi în incinta acestuia. Intervenţia forţelor de securitate a durat aproximativ 12 ore. La o câteva ore după finalizarea operaţiunilor antiteroriste, gruparea talibanilor a transmis un comunicat în care a precizat că ea este cea care a fost în spatele atacului.

Hotelul Intercontinental din Kabul a mai fost ţinta unui atac comis de talibani în 2011. Atunci, 21 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

Gruparea talibanilor comite cu regularitate atacuri teroriste pe teritoriul Afganistanului. Luna trecută, în urma unui atac sinucigaş, 41 de oameni au murit, iar în luna mai, în urma unui atac cu bombă au murit peste 150 de persoane în Kabul.

UPDATE 7:42

Duminică dimineaţa, nori de fum puteau fi văzuţi din clădirea atacată. Mai multe vehicule blindate americane se află în apropierea hotelului alături de unităţi ale poliţiei afgane. 

Forţele de securitate afgane au recăpătat controlul asupra hotelului Intercontinental din Kabul, notează bbc.com.

Potrivit oficialilor, trei atacatori au fost ucişi.

Najib Danish, purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, a declarat că cel puţin cinci persoane au fost ucise şi şase rănite în timpul raidului care a avut loc la câteva zile după ce ambasada SUA a avertizat că sunt posibile atacuri asupra hotelurilor din Kabul, notează reuters.com.

150 de persoane au fost salvate.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Forţele de securitate au fost desfăşurate la faţa locului pentru a-i opri pe atacatori. Operaţiunea împotriva atacatorilor este în plină desfăşurare, iar foreţele de securitate au reuşit să îl ucidă pe unul dintre indivizi.

Potrivit martorilor, indivizii au deschis focul asupra oamenilor aflaţi în interiorul hotelului.

Până la momentul transmiterii ştirii, nu au fost furnizate informaţii despre eventuale victime.

Wahid Majrooh, ministrul Sănătăţii din Afganistan, a declarat că mai multe ambulanţe au ajuns la faţa locului, aşteptând ca operaţiunea forţelor de ordine să se încheie pentru a putea interveni în siguranţă.

Incidentul a avut loc la ora locală 21 (18.30, ora României).

Nicio grupare teroristă nu a revendicat atacul, însă hotelul Intercontinental din Kabul a mai fost ţinta unui atac terorist în 2011, în urma căruia au murit 21 de oameni. După acel incident, hotelul a fost pus sub supravegherea permanentă a forţelor de ordine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici