Atac armat în Ecuador. Cel puţin 10 persoane au murit

Cel puţin 10 persoane au murit în oraşul ecuadorian Guayaquil, au anunţat duminică noapte procuratura din Ecuador şi poliţia. Alte trei persoane au fost rănite, inclusiv o fată de 5 ani, a adăugat poliţia, potrivit Reuters.

355 afișări
Imaginea articolului Atac armat în Ecuador. Cel puţin 10 persoane au murit

Sursa foto: Profimedia

La faţa locului au fost găsite o puşcă şi pistoale de, a anunţat Parchetul ecuadorian pe Twitter.

„Credem că acest lucru are legătură cu o luptă între grupuri criminale organizate pentru controlul teritorial", a declarat comandantul Poliţiei Naţionale, William Villaroel.

Nu au fost făcute arestări, dar anchetatorii au mai multe piste.

Guvernul ecuadorian a declarat starea de urgenţă la începutul lunii aprilie în Guayaquil şi în zonele învecinate, în încercarea de a limita creşterea violenţei în oraşul-port din Pacific. Măsura include o stare de asediu care intră în vigoare în fiecare zi de la ora 1.00 la 5.00 dimineaţa.

Ţara sud-americană a autorizat recent civilii să poarte şi să folosească arme de foc pentru apărarea personală, pe fondul unei creşteri a criminalităţii pe care guvernul a pus-o pe seama traficanţilor de droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici