ATAC cu sticle incendiare la un restaurant în Cairo: Cel puţin 18 morţi - VIDEO

Cel puţin 18 persoane au murit şi alte cinci au fost rănite, vineri, într-un atac cu sticle incendiare la un restaurant din zona centrală a capitalei egiptene, informează site-ul postului Aljazeera.

3448 afișări
Imaginea articolului ATAC cu sticle incendiare la un restaurant în Cairo: Cel puţin 18 morţi - VIDEO

ATAC cu sticle incendiare la un restaurant în Cairo: Cel puţin 18 morţi (Imagine: captura video)

Atacul a avut loc în zona Agouza, din centrul capitalei Cairo, au precizat oficiali egipteni.

Potrivit publicaţiei Cairo Post, trei bărbaţi mascaţi ar fi aruncat cocktailul Molotov în clădirea restaurantului, care este şi club de noapte, după care au dispărut.

Clubul se află la subsolul unei clădiri, ceea ce a făcut să fie dificil accesul din clădire. Victimele au murit de la arsurile suferite sau de la fumul inhalat. Cel puţin cinci oameni au fost răniţi.

Unul dintre atacatorii ar fi un fost angajat al restaurantului, care a fost concediat, a precizat un oficial egipten pentru Reuters.

Egipt a fost ţinta unor serii de atacuri în ultima perioadă. În data de 31 octombrie, avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh - Sankt-Petersburg, s-a prăbuşit în Peninsula Sinai, în nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord. Gruparea fundamentalistă Provincia Sinai, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborârea avionului, informaţia fiind confirmată de Rusia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Din 2013, de când preşedintele egiptean Mohamed Morsi a fost înlăturat de la putere, forţele egiptene au fost ţinta a numeroase atacuri ale insurgenţilor.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici