Atacul sinucigaş din Pakistan, soldat cu 69 de morţi şi 300 de răniţi, revendicat de o facţiune a talibanilor

Atacul sinucigaş dintr-un parc al oraşului pakistanez Lahore, din duminica Paştelui, a fost revendicat de o facţiune a talibanilor şi a vizat creştini, susţine un reprezentant al grupării, iar bilanţul a ajuns la 69 de morţi şi peste 300 de răniţi, cei mai mulţi fiind femei şi copii, scrie Reuters.

8529 afișări
Imaginea articolului Atacul sinucigaş din Pakistan, soldat cu 69 de morţi şi 300 de răniţi, revendicat de o facţiune a talibanilor

Atacul sinucigaş din Pakistan, 65 de morţi şi 300 de răniţi, revendicat de o facţiune a talibanilor

Oficialii pakistanezi susţin că 69 de persoane au murit şi peste 300 au fost rănite în urma exploziei din apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la ieşirea din parc şi la câţiva metri de locurile de joacă ale copiilor.

Parcul de distracţii este un loc popular pentru comunitatea de creştini din oraşul Lahore, unde mulţi dintre aceştia au ieşit pentru a celebra Paştele împreună cu copiii lor.

Mustansar Feroz, un reprezentat al poliţiei locale, a precizat că majoritatea victimelor sunt femei şi copii.

"Când s-a produs explozia, flăcările au fost atât de mari încât au ajuns deasupra copacilor şi am văzut trupuri zburând în aer", a declarat Hasan Imran, un locuitor din zonă în vârstă de 30 de ani, care a ieşit în parcul Gulshan-e-Iqbal pentru o plimbare.

Gruparea Jamaat-ul-Ahrar, o facţiune a mişcării talibanilor, a revendicat atacul sinucigaş din parc.

"Creştinii au fost ţinta (atacului)", a declarat un purtător de cuvânt al facţiunii, Ehsanullah Ehsan.

"Vrem să transmitem premierului Nawaz Sharif mesajul că am pătruns în Lahore", a continuat reprezentantul facţiunii teroriste. Oraşul Lahore, situat în statul Punjab, din estul Pakistanului este locul de naştere al premierului pakistanez Nawaz Sharif.

"Poate să facă ce vrea, dar nu va putea să ne oprească. Atacatorii noştri sinucigaşi vor continua cu aceste atentate", a continuat Ehsan.

Un bilanţ anterior era de 52 de morţi şi 150 de răniţi.

Pakistan, un stat cu o populaţie de 190 de milioane de locuitori, se confruntă cu atacuri violente ale talibanilor, iar Punjab este statul pakistanez cel mai mare şi mai proster din ţară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici