Atentatorul sinucigaş din Manchester, Salman Abedi, a fost identificat pe baza probelor ADN

Atentatorul sinucigaş din sala de concerte Manchester Arena, Salman Abedi, a fost identificat oficial în urma analizării probelor ADN, precum şi a amprentelor digitale şi dentare, informează site-ul cotidianului The Guardian.

257 afișări
Imaginea articolului Atentatorul sinucigaş din Manchester, Salman Abedi, a fost identificat pe baza probelor ADN

Atentatorul sinucigaş din Manchester, Salman Abedi, a fost identificat pe baza probelor ADN

Pe durata unei audieri publice la o instanţă din Manchester, au fost prezentate detalii din investigaţia privind atacul terorist din 22 mai, în urma căruia 22 de persoane au fost ucise şi alte 116 au fost rănite.

Niciun membru al familiei Abedi nu a fost prezent la şedinţa instanţei. Ulterior, audierile au fost amânate pâna la 1 decembrie, în aşteptarea altor concluzii din partea poliţiei.

Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, a detonat un dispozitiv exploziv improvizat în foaierul sălii de concerte Manchester Arena, decedând pe loc. Ulterior, Abedi a fost identificat după markerii genetici şi după amprentele digitale şi dentare. Totodată, un card bancar pe numele lui a fost descoperit la locul exploziei.

În instanţă a mai fost prezentată o hartă privind locurile aproximative în care se aflau cele 22 de persoane care au murit în urma atacului cu bombă. Unele se aflau aproape de atentator, iar altele erau şi la 20 de metri distanţă.

Hashem Abedi, fratele mai mic al bărbatului suspectat de comiterea atacului terorist, a oferit detalii despre radicalizarea lui Salman. Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul de la Manchester.

Tatăl atentatorului sinucigaş, Ramadan Abedi, şi Hashem Abedi au fost reţinuţi la Tripoli pe 24 mai. Un alt frate al atentatorului, Ismail Abedi, a fost eliberat din arest, fără nicio acuzaţie împotriva sa.

Ramadan Abedi a venit cu soţia şi cei patru copii - trei băieţi şi o fată - în Marea Britanie din Libia în 1993, locuind în sudul oraşului Manchester, dar a revenit la Tripoli în 2008, cu majoritatea familiei sale. Salman şi unul dintre fraţi au rămas în Manchester pentru a-şi termina studiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici