ATENTATUL din BOSTON: Mama suspecţilor poate fi arestată în SUA. Există un mandat de arestare pe numele ei din 2012

Zubeidat Ţarnaeva, mama celor doi suspecţi în atentatul din Boston, ar putea să fie arestată în cazul în care se întoarce în Statele Unite, lucru pe care ar intenţiona să îl facă săptămâna aceasta, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

1246 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din BOSTON: Mama suspecţilor poate fi arestată în SUA. Există un mandat de arestare pe numele ei din 2012

ATENTATUL din BOSTON: Mama suspecţilor poate fi arestată în SUA. Există un mandat de arestare pe numele ei din 2012 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Există un mandat de arestare pe numele ei", a declarat telefonic un funcţionar de la un tribunal din oraşul Natick, în statul Massachusetts, pentru agenţia rusă. "În cazul în care este oprită aici sau altundeva pe teritoriul statului, ea poate fi arestată, sau oriunde altundeva pe teritoriul Statelor Unite, ofiţerul fiind cel care decide", a adăugat el, potrivit Ria Novosti.

Porivit acestui oficial, documente judiciare arată că Zubeidat Ţarnaeva a fost arestată anul trecut pentru furt din magazinul Lord & Taylor, la Natick, după ce agenţi de pază au chemat poliţia. Ea a fost acuzată că a furat haine în valoare de 1.600 de dolari din acest magazin. Natick este un oraş situat pe ruta maratonului din Boston, la aproximativ 16 kilometri de la linia de start.

"Ei susţin că a luat opt-zece rochii, a intrat într-o cabină de probă şi le-a scos dispozitivele antifurt rupând unele materiale, astfel încât hainele nu au mai putut să fie vândute", a declarat pentru agenţia rusă locotenentul Brian Grassey, un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Natick. "Nu ştiu ce le-a declanşat suspiciunea, dar a fost surprinsă chiar în timp ce scotea senzorii", a adăugat el.

Grassey a precizat că Ţarnaeva a fost arestată pe 13 iunie 2012 şi a fost pusă sub acuzare în ziua următoare, pentru un capăt de furt şi două capete de distrugere cu rea intenţie a proprietăţii.

Documente de la tribunal arată că a fost convocată la audieri preliminare în mai multe rânduri, în 2012, dar nu s-a prezentat. "Pe 25 octombrie, când nu s-a prezentat la proces, a fost emis mandat de arestare pe numele ei", a declarat funcţionarul citat.

Anzor şi Zubeidat Ţarnaev, părinţii celor doi tineri suspecţi în atentat, locuiesc în prezent în Daghestan, o republică în Caucazul rus, la Marea Caspică, afectată de o rebeliune islamistă armată.

Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, în noaptea de joi spre vineri. Fratele său mai tânăr, Djohar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, a fost rănit grav, dar se reface încet. Inculpat, luni, pentru utilizarea unei arme cu potenţial distructiv major, el riscă pedeapsa cu moartea.

Agenţi FBI i-au interogat pe părinţii suspecţilor săptămâna aceasta, la un sediu FSB în Daghestan. O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru agenţia rusă că părinţii au anunţat că vor efectua o vizită în Statele Unite, cu scopul de a oferi ajutor în ancheta în curs. Anzor Ţarnaev a declarat pentru RIA Novosti că ei doresc să ia o cursă către Statele Unite joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici