Australia primeşte aprobarea SUA pentru a cumpăra lansatoare de rachete

  • Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de lansatoare de rachete mobile către Australia
  • Australienii încearcă să-şi sporească prezenţa militară în regiunea Indo-Pacific
  • SUA au aprobat mai multe vânzări de arme în valoare de până la 3.1 miliarde de dolari către aliaţii săi
3237 afișări
Imaginea articolului Australia primeşte aprobarea SUA pentru a cumpăra lansatoare de rachete

Sursa foto: Profimedia

Australia şi-a sporit cheltuielile de apărare în ultimii ani, deoarece China încearcă să-şi intensifice prezenţa în regiunea Indo-Pacific. Anul trecut, Australia a încheiat un acord pentru a cumpăra submarine nucleare din Statele Unite şi Marea Britanie.

În prezent, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de lansatoare de rachete mobile către australieni, care încearcă să-şi sporească prezenţa militară în regiunea Indo-Pacific.

Vânzarea către Australia a lansatoarelor HIMARS şi a echipamentelor aferente se ridică la un cost total de aproximativ 385 de milioane de dolari. Contractorii principali vor fi Lockheed Martin (LMT.N), L3Harris Corp (LHX.N) şi Chelton Inc.

Statele Unite îşi sprijină aliaţii, cel mai recent au parafat livrarea de elicoptere către Egipt şi rachete către Ţările de Jos.

Washingtonul a validat vânzarea elicopterelor CH-47F Chinook şi a echipamentelor aferente către Egipt pentru un cost estimat de 2.6 miliarde de dolari.

Ţările de Jos au crescut o comandă anterioară pentru rachete tactice AIM-9X Block II şi rachete tactice AIM-9X Block II+. Rachetele vor fi fabricate de Raytheon şi au o valoare totală aproximativă de 117 milioane de dolari, susţine Pentagonul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici