Autorităţile de la Beijing confirmă că au arestat un disident chinez cu cetăţenie suedeză. Acesta ar fi publicat informaţii despre vieţile personale ale membrilor elitei politice din China

Beijingul a confirmat arestarea lui Gui Minhai, un disident din Hong Kong care deţine cetăţenia suedeză, a declarat un reprezentant al MAE chinez, care a criticat şi afirmaţiile oficialilor din Suedia în legătură cu acest caz, informează agenţia de ştiri Reuters.

367 afișări
Imaginea articolului Autorităţile de la Beijing confirmă că au arestat un disident chinez cu cetăţenie suedeză. Acesta ar fi publicat informaţii despre vieţile personale ale membrilor elitei politice din China

Autorităţile de la Beijing confirmă că au arestat un disident chinez cu cetăţenie suedeză

Gui Minhai este unul din cei cinci librari din Hong Kong cunoscuţi pentru faptul că au publicat informaţii despre vieţile personale ale membrilor elitei politice din China.

Fiica disidentului a declarat pentru Radio Sweden că Gui Minhai a fost arestat în luna ianuarie de poliţişti îmbrăcaţi în civil în timp ce librarul călătorea cu trenul spre Beijing, fiind însoţit de doi diplomaţi suedezi.

Margot Wallström, ministrul suedez de Externe, a declarat că arestarea lui Gui este "o chestiune foarte serioasă", adăugând că intervenţia "brutală" a Chinei în încercările Stockholmului de a asista cetăţeanul suedez reprezintă o încălcare a regulilor internaţionale privind asistenţa consulară.

Geng Shuang, reprezentantul MAE chinez, a declarat că Beijingul nu poate accepta aceste afirmaţii "iresponsabile" din partea Suediei.

"Deşi Gui Minhai este cetăţean suedez, cazul în care este suspectat trebuie soluţionat în conformitate cu legislaţia chineză", a adăugat oficialul de la Beijing.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici