Autorităţile de la Berlin condamnă dur atacul în urma căruia două turiste germane au murit în Egipt

Oficialii de la Berlin s-au declarat "consternaţi şi furioşi" de atentatul produs într-o staţiune turistică din Egipt, soldat cu decesul a două femei de naţionalitate germană, catalogând incidentul drept un atac deliberat la adresa turiştilor străini, informează agenţia de ştiri Reuters.

397 afișări
Imaginea articolului Autorităţile de la Berlin condamnă dur atacul în urma căruia două turiste germane au murit în Egipt

Autorităţile de la Berlin condamnă dur atacul în urma căruia două turiste germane au murit în Egipt

Doi turişti germani au fost ucişi în atacul comis vineri după-amiază în staţiunea egipteană Hurghada, situată pe litoralul Mării Roşii, anunţă generalul egiptean Mohamed El-Hamzawi, comandantul dispozitivului regional de securitate.

Doi germani au fost ucişi, iar alţi patru turişti, dintre care doi cehi, au fost răniţi în atac. Naţionalităţile celorlalţi doi turişti răniţi nu se cunosc.

"Avem trista certitudine că două femei germane au fost ucise în atacul din Hurghada", a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe de la Berlin, confirmând în mod oficial naţionalitatea celor două victime.

"Din ceea ce ştim, acest incident a fost un atac deliberat asupra turiştilor străini, un act criminal viclean care ne întristează, consternează şi înfurie", a adăugat oficialul german.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici